Σχέδιο Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς από την παραλία του Βάλτου Πάργας....


...... εκπόνησε  η  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου

Στην σύνταξη  Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης  Προληπτικής  Απομάκρυνσης Πολιτών  της περιοχής Βάλτου  προχώρησε  η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής  Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμοντας το έργο του Δήμου Πάργας. 

Η περιοχή του Βάλτου αξιολογείται ως περιοχή υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς αφού εκεί λειτουργούν πολλές   επιχειρήσεις εστίασης,  ενώ  στην περιοχή γύρω από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κατά κύριο λόγο υπάρχουν ελαιώνες όπου βρίσκονται  δίχτυα περισυλλογής  ελαιοκάρπου και παλιά θερμοκήπια με  υψηλό κίνδυνο  εκδήλωσης και  διάδοσης πυρκαγιάς. 

Επίσης σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα των σταθμών του Βάλτου, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο τους θερινούς μήνες επικρατούν δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους κατοίκους.

Συνοψίζοντας, ο οικισμός του Βάλτου κρίνεται ως ζώνη υψηλού κινδύνου καθώς η καύσιμη ύλη και τα εύφλεκτα υλικά βρίσκονται σε επαφή με τα κτίρια και δύναται να αναφλεγούν, όταν εκτεθούν σε ένα οποιαδήποτε συνδυασμό αποτελούμενο από φλόγες, καύτρες, θερμά αέρια και θερμική ακτινοβολία προερχόμενα από δασική πυρκαγιά. 

Το  Ειδικό  Σχέδιο Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών της περιοχής Βάλτου Πάργας περιλαμβάνει συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης και εξόδου  των κατοίκων και των επισκεπτών  καθώς και τον τρόπο  έγκαιρης   ενημέρωσής τους.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]