ΛΑ.ΣΥ Ιωαννίνων /Να βγάλει συμπεράσματα ο γιαννιώτικος λαός !


Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μπέγκα να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων κάθε δεύτερη μέρα στις λαϊκές συνοικίες της πόλης πρέπει να κινητοποιήσει κάθε εργαζόμενο, αυτασχολούμενο, άνεργο, που αγωνιά να πληρώσει τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο.

Ο λαός πληρώνει. Tα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη καταβάλλονται χωρίς καθυστέρηση στον εργολάβο που κάνει την αποκομιδή απορριμμάτων στις 4 Δημοτικές Ενότητες, στον εργολάβο που έχει το εργοστάσιο σκουπιδιών, στον εργολάβο που εκμεταλλεύεται τους σταθμούς μεταφόρτωσης,  στον εργολάβο που εκμεταλλεύεται το ΧΥΤΑ.

Τα χρήματα των ανταποδοτικών τελών όμως ΔΕΝ φτάνουν για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάρουν κανονικά τις άδειές τους οι ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι που έμειναν να καθαρίζουν τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων και η Δημοτική Αρχή αφήνει .

Όμως,  για όποιον δεν κατάλαβε τι σημαίνει αντιλαϊκή διαχείριση του Δήμου, τώρα έρχονται να αποφασίσουν ότι οι κάτοικοι του Βοτανικού,  της Καλούτσιανης, των Ζευγαριών, των Αμπελοκήπων κλπ που πληρώνουν κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη, θα έχουν 2 και 3 μέρες τα σκουπίδια μέσα στους βρωμερούς κάδους μέσα στις Αυγουστιάτικες ζέστες, ενώ οι κάδοι θα αδειάζουν καθημερινά μπροστά από τα καταστήματα των πολυεθνικών και τα μεγαλοξενοδοχεία για να μην χάσουν ακριβή πελατεία.

Προφανώς ούτε το κέντρο μπορεί να βρωμίσει ούτε οι λαϊκές συνοικίες. Ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία ολόκληρης της πόλης. Οφείλουν ωστόσο  να βγουν συμπεράσματα για τη Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που διαχωρίζει με τον πιο κυνικό τρόπο τις γειτονιές που δρουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις γειτονιές που ζει ο λαός που παράγει τον πλούτο.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στην πολιτική που  βάζει στον κάλαθο των αχρήστων τις ανάγκες μας, ότι χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση για να επιβληθεί η ικανοποίηση και των στοιχειωδών αναγκών μας.  

H “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών” στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για προσλήψεις προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. 

Γιάννενα, 9- 8-2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]