Άρτα/Τιμή στον ήρωα πιλότο .... Αναστάσιο Μπαλατσούκα

 



Τιμή στον ήρωα Αναστάσιο Μπαλατσούκα.

Στην ομώνυμη πλατεία, η τέλεση τρισάγιου από το Δήμο Αρταίων



Με μία σεμνή εκδήλωση, ο Δήμος Αρταίων, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, απέδωσε φόρο τιμής στον πεσόντα Υποπτέραρχο (Ι) Αναστάσιο Μπαλατσούκα, ο οποίος 14 χρόνια πριν, στις 26 Αυγούστου 2010, έπεσε εν ώρα καθήκοντος! 


Στην πλατεία, στην περιοχή του Τριγώνου, που φέρει το όνομά του Υποπτεράρχου και στο σημείο που έχει ανεγερθεί η προτομή του, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Καλλίνικου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια του Αναστασίου Μπαλατσούκα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο βουλευτής Άρτας Γεώργιος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αρταίων, Κωνσταντίνος Πατήλας, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αρταίων, Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, Αγγέλα Τσώλα, Χαρά Σφαλτού, Δημήτριος Τζιομάκης, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Λάμπρος Καραντζάς, Χρήστος Γιώτης, ο Διοικητής Φρουράς Λευκάδας – Πρέβεζας Αντισμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Δήμου, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας – Αστυνομικός Διευθυντής, Χρήστος Τυρολόγος, ο εκπρόσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Υποπυραγός, Κωνσταντίνος Κοτσιάνης, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, Κωνσταντίνος Καβακούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Άρτας, Ιωάννης Πετρούδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Άρτας, Γεώργιος Αρχιμανδρίτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άρτας, Δημήτριος Σελαμζόγλου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.



Σε μια φορτισμένη στιγμή, οι γονείς του Υποπτέραρχου (Ι) Αναστασίου Μπαλατσούκα, με βαθιά συγκίνηση αλλά και με υπερηφάνεια, αφήνοντας το δάφνινο στεφάνι στην προτομή, απέδωσαν φόρο τιμής στον πεσόντα γιο τους!




Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Η θυσία του Υποπτεράρχου Μπαλατσούκα, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αποτελεί για όλους εμάς μια υπενθύμιση τού τι σημαίνει πραγματική ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αγάπη στην πατρίδα. Δεν δίστασε να  προσφέρει το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή του, για να υπερασπιστεί την ασφάλειά της.

Διανύουμε εποχές δύσκολες, με μεγάλες προκλήσεις. Εποχές όπου οι αξίες δοκιμάζονται. Το παράδειγμα του Αναστασίου Μπαλατσούκα, μάς δείχνει το δρόμο αυτών των αξιών. Μας υπενθυμίζει πως η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση στις αξίες είναι λίθοι θεμέλιοι που  χτίζουν μια υγιή κοινωνία».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]