Δήμος Μετσόβου /Ωθούν εργαζόμενο σε παραίτηση επειδή διεκδίκησε το δικαίωμα σε άδεια

 


Ενώ η πλειοψηφία των Δήμων αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, η Δημοτική Αρχή Μετσόβου με σειρά μεθοδεύσεων (διακοπή κανονικής άδειας, παράνομη μετακίνηση σε άλλη Δημοτική Ενότητα, απαξίωση εργασίας κλπ) δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που θα αναγκάσουν σε παραίτηση τον έναν από τους δύο μόνιμους χειριστές μηχανήματος έργου, επειδή διεκδίκησε το δικαίωμά του στην ξεκούραση ανάπαυση-. 

Συγκεκριμένα, χωρίς τη νόμιμη διοικητική πράξη, κάλεσαν τον συνάδελφό μας,  να εμφανιστεί στη Μηλιά Μετσόβου (ΔΕ Μετσόβου) ενώ η έδρα του είναι στο Μ. Περιστέρι (ΔΕ Εγνατίας) και μάλιστα κλήθηκε να μεταβεί με το δικό του όχημα ώστε να επιβαρύνεται οικονομικά και να αναγκαστεί να παραιτηθεί .

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες, διέκοψε την κανονική άδεια του συναδέλφου μας και μάλιστα για τις ημέρες που καθυστέρησε να διακόψει την άδεια του εργαζόμενου τον έκρινε και αδικαιολογήτως απόντα! 

Προφανώς κανένας υπάλληλος δεν θα αρνηθεί ποτέ να επιστρέψει στη δουλειά , αν κινδυνεύουν οι ζωές ή η περιούσια του λαού, αλλά εδώ δεν πρόκειται για τίποτα τέτοιο. Όπως προκύπτει δεν υπάρχει κανένα έκτακτο συμβάν. Υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες εξαιτίας της υποστελέχωσης ήταν και θα είναι πάντα αυξημένες.

Ακόμα και να θέλαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει την δημοτική αρχή Μετσόβου. Ο συνάδελφος μας, χειριστής μηχανήματος έργου, εδώ και τέσσερις μέρες που επέστρεψε δήθεν για έκτακτα συμβάντα, βρίσκεται στη Μηλιά Μετσόβου, στο γραφείο της αποκεντρωμένης υπηρεσίας, χωρίς να κάνει τίποτα. 

Στις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του προς τη Διοίκηση ότι είναι χειριστής μηχανήματος και ως τέτοιος οφείλει να εργάζεται, έλαβε απάντηση ότι στάλθηκε εκεί για να σκεφτεί τι θέλει να κάνει. Μάλιστα, στην παρέμβαση του Συλλόγου προς το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μετσόβου, πληροφορηθήκαμε ότι ο συνάδελφός μας θα παραμείνει στη Μηλιά Μετσόβου σε…επιφυλακή για τυχόν συμβάντα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου , δηλαδή για δύο μήνες! 

Η Δημοτική Αρχή ωθεί τον εργαζόμενο σε παραίτηση με κάθε τρόπο. Προτιμά να τον μισθοδοτεί και να τον παροπλίζει σε ένα γραφείο,  παρά να του δώσει την κανονική του άδεια. Αντίστοιχα ο εργαζόμενος και δεν ξεκουράζεται για να καταφέρει να εργαστεί τους χειμερινούς μήνες που υπάρχουν πραγματικά έκτακτα συμβάντα, και δεν παρέχει τις υπηρεσίες του στο Δήμο, με το λαό της περιοχής που δεν έχει χειριστές να πληρώνει το μάρμαρο. 

Αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για το λαό της περιοχής. Γι’ αυτό δεν φροντίζει τα επικίνδυνα μηχανήματα έργου του Δήμου Μετσόβου ώστε να γίνονται τυχόν έργα και να αντιμετωπίζονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα.  Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Μετσόβου οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν σε μηχανήματα χωρίς πινακίδες, σε γερανούς φτιαγμένους με …. «πατέντες» συνεργείων, σε επικίνδυνα εν γένει μηχανήματα έργου. Ο κλάδος μας, έχει δεκάδες 


εργατικά ατυχήματα καθημερινά από δημοτικές αρχές που αδιαφορούν για τις ζωές μας. 

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ούτως ή άλλως τον αντεργατικό της προσανατολισμό. Δεν χρειάζεται να ωθήσουν ένα μόνιμο υπάλληλο σε παραίτηση για να το διατυμπανίσουν! 

Το Σωματείο μας  στέκεται στο πλάι του συναδέλφου και καλεί την Δημοτική Αρχή Μετσόβου να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Να μεριμνήσει για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού . 



Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων


28 Αυγούστου 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]