Στην Παναγία Σουμελά....ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος !

 


Ένα μοναδικό ταξίδι προσκυνηματικού κυρίως χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ με προορισμό την Παναγία Σουμελά, την κυρά του Πόντου αλλά και όλων μας. Τα μέλη και οι φίλοι μας είχαν την ευλογία να γίνουν προσκυνητές αυτού του τόσο σπουδαίου προσκυνήματος για την Ορθοδοξία. Είχαν την ευκαιρία με κατάνυξη να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά καί να τους προσφερθεί αγίασμα και λάδι. Ευχαριστούμε από καρδιάς την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγιάς Σουμελά, που μας φιλοξένησε, μας ξενάγησε, μας μίλησε και  μας άνοιξε όλες τις αίθουσες για να γίνουμε κοινωνοί ενός εμβληματικού για την πίστη μας συγκροτήματος. 

Η εκδρομή μας όμως περιείχε κι άλλες ενδιαφέρουσες στάσεις. Πρώτη στάση μας στην ιστορική Σιάτιστα με τα όμορφα αρχοντικά της. Ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο Χρήστου Τζιότζιου Τατιάνας Ζάρου, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθεί κανείς πηγαίνοντας στην Σιάτιστα.  Επίσης είδαμε το Αρχοντικό της Πούλκως και άλλα όμορφα αρχοντικά που μας γύρισαν αιώνες πίσω. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Δήμου Βοΐου κυρία Ελένη Κακάλη, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και το χαιρετισμό που απηύθυνε στα μέλη και τους φίλους του Πήγασου. 


Κατά την επιστροφή μας δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και την όμορφη Κοζάνη, να θαυμάσουμε αυτή την καθαρή πραγματικά πόλη που μας εντυπωσίασε όχι μόνο με το εμβληματικό της ρολόι, αλλά με όλη της τη δομή και τους φιλόξενους κατοίκους της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]