Περιβαλλοντική Αστική Ευθύνη! Ποιος είναι υπεύθυνος; - Τι γίνεται με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο;

 

Κώστας ΠαπαϊωάννουΓράφει ο 

 

Το θέαμα των νεκρών ψαριών κατά μήκος των παραλιών της Μαγνησίας μας στοιχειώνει όλους και ήδη έχει γίνει ζήτημα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης!


Οι μαγαζάτορες της περιοχής και η ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας ήδη αντιδρούν έντονα και θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το πρόβλημα των περισσότερων των 40 τόνων νεκρών ψαριών που επέπλεαν στη θάλασσα στην παραλία του Βόλου!


Μεγάλες, πολλές και κακές οι επιπτώσεις αυτού του μακάβριου θεάματος στον Ελληνικό τουρισμό, που είναι συνέπεια της περιβαλλοντικής αλλαγής και των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias και των απαιτούμενων μέτρων, που όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων δεν ελήφθησαν! Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει στο Next Deal, η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και το ΕΕΑ και ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έχει δίκιο που επιμένει στα θέματα κάλυψης της περιβαλλοντικής αστικής ευθύνης!


Ποιος ευθύνεται γι’ αυτές τις ζημιές; Το κράτος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι Κοινότητες;


Η ΕΑΕΕ και οι ασφαλιστικές εταιρίες, θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την «ευκαιρία» και να προβάλλουν τα θέματα της ασφαλιστικής κάλυψης της αστικής ευθύνης από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που βαρύνει τους εμπλεκόμενους, αφού ως γνωστόν και σύμφωνα και με αυτά που ο εκδότης Ευάγγελος Γ. Σπύρου γράφει στον πρόλογο του βιβλίου «Βασική Εκπαίδευση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», ό,τι «αποτιμάται σε χρήμα» μπορεί να ασφαλιστεί!».


Οι ασφαλιστές επιβάλλεται να δραστηριοποιηθούν έντονα!


Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου


Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία και Visiting Professor του University of Athens MBA με εξειδίκευση στην ασφαλιστική διοίκηση. Έχει γράψει τα βιβλία «Επενδύσεις και Ασφάλιση», εκδόσεις Σπύρου 2021 και «Ασφαλιστικοί Πράκτορες», Εκδόσεις Σπύρου 2022, επιπλέον έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων του ΕΙΑΣ και του ΕΤΙ. Είναι αρθρογράφος του Next Deal.

Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.


 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]