Τιμή στους εκτελεσθέντες του Σταυρακίου






Στην εκδήλωση για την επέτειο από την εκτέλεση των συμπολιτών μας το 1948 στο Σταυράκι Ιωαννίνων συμμετείχε η Μερόπη Τζούφη. Όπως τόνισε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, «με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε τη μνήμη των 16 εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στελεχών του ΚΚΕ, που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Υψώνουμε τη φωνή μας για ενότητα και αλληλεγγύη, τα μόνα όπλα ενάντια στο μίσος και τον φασισμό που απειλούν την κοινωνία μας».


Παράλληλα υπενθύμισε πως «το καλοκαίρι του 1948 η κρατική τρομοκρατία είχε λάβει επίσημες διαστάσεις και στα Γιάννενα, όπου τρεις μεγάλες δικαστικές υποθέσεις σημάδεψαν την πόλη: η δίκη της Σοφίας Φαρίδου, της Ευτυχίας Πρίντζου και των γιατρών. Σε διάστημα λίγων μηνών, περίπου 60 κάτοικοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και 16 από αυτούς εκτελέστηκαν».


Η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε επίσης πως η απόδοση τιμής στους άδικα εκτελεσθέντες αγωνιστές αποτελεί κάλεσμα για ένα καλύτερο αύριο, για δημοκρατία, ειρήνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]