Συνέχιση παραστάσεων του έργου "Ο Επιθεωρητής" σε κοινότητες του Δήμου Δωδώνης


 Η «Δωδωναία Σκηνή» επιστρέφει στη δράση με τη συνέχεια των παραστάσεων του έργου «Ο Επιθεωρητής». Η απολαυστική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ  από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Δωδώνης συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε κοινότητες του Δήμου Δωδώνης με πρώτη στάση την Αχλαδέα, την  Παρασκευή 16 Αυγούστου. Τη σκηνοθεσία του έργου έκανε ο Δημήτρης Κατσάνος ο οποίος έχει και την οργανωτική διεύθυνση της ομάδας. 

«Ο Επιθεωρητής» είναι μια απολαυστική κωμωδία παρεξηγήσεων που έγραψε ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας Νικολάι Γκόγκολ η οποία θίγει και διακωμωδεί ζητήματα όπως η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η κατάχρηση εξουσίας. Το έργο διαρκεί μία ώρα και σαράντα λεπτά και είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια ενώ συμμετέχουν σε αυτό δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί. Η δράση εξελίσσεται σε μια  μικρή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, όπου η είδηση για μια επικείμενη επίσκεψη ενός κρατικού επιθεωρητή δημιουργεί πανικό στους διεφθαρμένους τοπικούς άρχοντες. Όταν λοιπόν φθάνει στην πόλη τους ένας άγνωστος όλοι τον περνούν για επιθεωρητή και αρχίζουν να τον καλοπιάνουν με συνέπεια ένα γαϊτανάκι από παρεξηγήσεις και ευτράπελα. «Ο Επιθεωρητής» είναι μια καλοστημένη και καυστική κοινωνική σάτιρα μέσα από την οποία αναδεικνύονται καθεστωτικά χαρακτηριστικά της εξουσίας όπως η αδικία και ο δεσποτισμός.

Η παράσταση, στην οποία  συμμετέχουν δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί , περιόδευσε ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία σε έξι κοινότητες του Δήμου Δωδώνης και θα επισκεφθεί άλλες τέσσερις πριν ολοκληρώσει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στις κοινότητες:

16/08 Αχλαδέα

18/08 Δραμεσιοί

19/08 Πολύγυρος

21/08 Αρτοπούλα



Τα μέλη της ερασιτεχνική θεατρικής ομάδα του Δήμου Δωδώνης, «Δωδωναία  Σκηνή» καλούν όλους τους Γιαννιώτες να επισκεφθούν ένα από τα όμορφα χωριά, σταθμούς της περιοδείας, και να χαρούν μια ανάλαφρη και απολαυστική κωμωδία. οι παραστάσεις του έργου «Ο Επιθεωρητής» ξεκινούν στις 21:30 και είναι δωρεάν για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]