Δήμος Ιωαννιτών : Aποκομιδή απορριμμάτων κάθε δεύτερη μέρα στις λαϊκές συνοικίες της πόλης και καθημερινά στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο.


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ


Αυτή τη “λύση” ανακοίνωσε γραπτώς η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στους εργαζόμενους  για να λύσει το πρόβλημα των αδειών που δημιουργήθηκε εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 

Με αυτή τη «λύση», πέρα από τη βρώμα των σκουπιδιών σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα, αν ο όγκος των σκουπιδιών είναι μειωμένος, τότε το κάθε πλήρωμα θα μαζεύει κάθε βράδυ περίπου 10 (!) τόνους σκουπιδιών. 

Αν ο όγκος των σκουπιδιών δεν τύχει να είναι μειωμένος, το προσωπικό δεν θα μπορεί να καθαρίσει τις λαϊκές συνοικίες από τα σκουπίδια δύο ημερών σε μια βάρδια, και έτσι τα σκουπίδια θα μένουν στους κάδους για 3η και 4η μέρα.   

Η έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας των Ιωαννίνων δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Η απόφαση να γίνεται αποκομιδή κάθε δεύτερη μέρα έρχεται να προστεθεί στους άπλυτους κάδους που αποτελούν εστίες μόλυνσης, στα ογκώδη που  πνίγουν την πόλη, στην αδυναμία να μαζευτούν τα κλαδέματα των οικοπέδων και πολλά άλλα. 

Η σημερινή δημοτική αρχή ακολουθώντας τα βήματα της προηγουμένης δημοτικής αρχή, στον προγραμματισμό προσλήψεων για τη νέα χρονιά δεν έχει συμπεριλάβει ΚΑΝΕΝΑ εργάτη καθαριότητας.  

Οι προσπάθειες για προσλήψεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων του ΔΥΠΑ βρήκαν εμπόδιο τους μειωμένους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης για προγράμματα ανέργων αλλά και την διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής η οποία όταν τελικά κατέθεσε αίτηση τα χρήματα είχαν τελειώσει. 

Ο διαγωνισμός για προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα με 8μηνες συμβάσεις  που έβρισκε εμπόδιο την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο, βγήκε τελικά τον Αύγουστο (!). Οι διαδικασίες καθυστερούν βάση νόμου, οι συμβασιούχοι δεν έρχονται και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε ρεπό. 

Το προσωπικό στην αποκομιδή απορριμμάτων σε αρκετές περιπτώσεις εργάζεται 13 συνεχόμενες μέρες και οι αναρρωτικές άδειες αυξάνονται κατακόρυφα εξαιτίας της καταπόνησης. 

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παίζει άλλο με τις ζωές μας. Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να καθαρίσει η πόλη!

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]