ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου /Σχόλιο για τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

 


Είκοσι μία (21) απευθείας αναθέσεις έργων, δαπάνης ακριβώς 24.800€ η καθεμία, έρχονται για ψήφιση σήμερα, στην Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου. 

Όλες οι παραπάνω απευθείας αναθέσεις είναι με τεχνικές εκθέσεις που φέρεται να έγιναν την ίδια μέρα (5 Αυγούστου 2024)  από τον ίδιο υπάλληλο, και οι οποίες φαίνεται ότι διαβιβάζονται στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής όμως για ακόμα μια φορά δεν διαβιβάζεται απολύτως καμία τεχνική έκθεση. 

Ακόμα και αν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος υπάλληλος την ίδια μέρα έκανε 21 μελέτες έργων συνολικής αξία περίπου μισού εκατομμυρίου, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι και οι 21 μελέτες «χάθηκαν στην γραφειοκρατία» και δεν εμφανίστηκε ούτε μισή….αράδα στους περιφερειακούς συμβούλους. 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία της ΝΔ στην Περιφέρεια Ηπείρου θα ψηφίσει, για ακόμα μια φορά, 21 έργα χωρίς να δει «μισή αράδα» μελέτης. 

Φυσικά μένει να απαντηθεί με ποια στοιχεία θα πληρωθούν αυτά τα έργα από την οικονομική υπηρεσία, καθώς πέρα από τον τίτλο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να επαληθευτεί ότι ο εργολάβος εκτέλεσε ορθά το έργο που του ανατέθηκε (απευθείας) ώστε να πληρωθεί με νόμιμο τρόπο. 

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» -παρά το γεγονός ότι για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας δεν θα παρευρεθούμε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής- η αναγκαιότητα των έργων δεν δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές όταν πρόκειται για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. 

Οι μελέτες. μικρές ή μεγάλες, καθορίζουν τις ποσότητες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τον τόπο που θα γίνουν, ώστε να ελεγχθεί η πληρότητα του έργου και η νομιμότητα της δαπάνης.

Οτιδήποτε άλλο, συντηρεί το κλίμα αναξιοπιστίας των έργων που γίνονται και ξαναγίνονται μετά από ένα χρόνο, συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις με μικρούς και μεγαλύτερους εργολάβους και προκαλεί ερωτήματα για τον έλεγχο που κάνουν οι υπηρεσίες που τελικά υπογράφουν για να πληρώνονται τέτοια έργα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]