Ιωάννινα:Ελλείψεις αίματος /Έκκληση στους αιμοδότες

 


Για ακόμη έναν Αύγουστο καταγράφονται ελλείψεις αίματος.

Όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είναι αντιμέτωποι αυτές τις ημέρες με αναβολές ή μεταγγίσεις με μικρότερη ποσότητα αίματος.


Ελλείψεις αίματος εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες και απευθύνουμε κάλεσμα για προσφορά αίματος, με στόχο την διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάγγισης όσων έχουν προβλήματα υγείας.

Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για αίμα δεν πάνε διακοπές, ο Αύγουστος ο μήνας των διακοπών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για όσους χρειάζονται αίμα σε τακτική ή έκτακτη βάση.

Η χαλαρή διάθεση και η κινητικότητα των αιμοδοτών στους τόπους των διακοπών τους, ο διαρκής (από τα μέσα Ιουλίου) καύσωνας, η επίπτωση του ιού του Δυτικού Νείλου αλλά και οι πρόσφατες  πυρκαγιές είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας. Είναι επιτακτική λοιπόν, η κινητοποίηση των αιμοδοτών μας για να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή από έλλειψη αίματος. Για ένα ακόμα καλοκαίρι, όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος που λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Περιφέρειας αλλά και στην περιοχή μας. Για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους και το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις αίματος πιο έντονα από κάθε άλλη εποχή. Αυτές τις μέρες, οι θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους.

Οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία και αιματολογικές ασθένειες, οι καρκινοπαθείς πολυμεταγγιζόμενοι, οι τραυματίες από τροχαία, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργεία, αλλά και ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν επιπλοκές κατά τον τοκετό, είναι όλοι συνάνθρωποί μας και χρειάζονται λίγο από τον χρόνο μας σε μια περίοδο όπου έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Παρακαλούμε όσοι μπορούν να αιμοδοτήσουν να απευθυνθούν στα δυο Νοσοκομεία της περιοχής μας και συγκεκριμένα στα τμήματα αιμοδοσίας.

Η Αιμοδοσία είναι καθήκον όλων των υγειών ανθρώπων προς αυτούς που το έχουν ανάγκη. Γίνε ο συνδετικός κρίκος της αλυσίδας Ζωής.

Η ΖΩΗ είναι ωραία με παρέα...


Ρουμπάτης Λεωνίδας

Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΠΟΣΕΑ

Μέλος Γενικής Συνέλευσης ΕΟΘΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]