Ιωάννινα/Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου κάδου…

Οι κάτοικοι των οδών Κωλέττη, Καπλάνη, Παπάζογλου, Κρυστάλλη και άλλων πολλών μικρότερων οδών του ιστορικού κέντρου, αναζητούν εδώ και 10 ημέρες τους πολυταξιδεμένους κάδους απορριμμάτων της γειτονιάς τους….

Οι πολύπαθοι κάδοι, άλλαξαν στα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, κάμποσες θέσεις. Αρχικά είχαν τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο που προβλέπεται στην οδό Κρυστάλλη, χωρίς να εμποδίζουν πεζούς και οχηματα, προφανώς όμως ενοχλούσαν την θέα γειτονικού ξενοδοχείου…

Αργότερα σκαρφάλωσαν στο πεζοδρόμιο και τοποθετήθηκαν κάτω από μπαλκόνι πολυκατοικίας εκεί κοντά…

Στη συνέχεια πέρασαν πάλι στο απέναντι στενό πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών. Έμειναν εκεί για χρόνια, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ώσπου άνοιξε πρόσφατα μεγάλο πολυκατάστημα στην πόλη μας, φωτεινό και φανταχτερό και φυσικά οι κάδοι εξαφανίστηκαν. 

Θα περίμενε κανείς να τοποθετηθούν επιτέλους στον ειδικό χώρο που τους περιμένει χρόνια τώρα, αλλά όχι… Απλά αφαιρέθηκαν.

Το μόνο που έχει απομείνει σε μια ολόκληρη γειτονιά είναι δύο κάδοι ανακύκλωσης, έξω από το Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου Ιωαννιτών. 

Που είναι θέμα χρόνου να χρησιμοποιηθούν για απόρριψη οικιακών απορριμμάτων….

Ας μην κάνει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή πάντα τα στραβά μάτια και τα χατίρια μεγάλων επιχειρήσεων, είναι εκλεγμένη από απλούς πολίτες, που ζητούν το αυτονόητο… Όπως το να κατεβάσουν από το σπίτι τους τα απορρίματα και να τα τοποθετήσουν με τάξη και καθαριότητα εκεί όπου προβλέπεται. Ας σκεφτούμε και τους ηλικιωμένους κατοίκους της γειτονιάς, ή όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κίνηση, που είναι πολλοί…..


Μια δημότης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]