H Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών ....

 


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών για μεθοδεύσεις με στόχο την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και την πλήρη υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. 

Σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έφερε εκτός ημερησίας διάταξης στην Δημοτική Επιτροπή το θέμα της προκήρυξης διαγωνισμού για να δοθεί εκ νέου σε εργολάβους η αποκομιδή των απορριμμάτων στις τέσσερις (4) από τις πέντε (5) Δημοτικές Ενότητες, απαξιώνοντας ταυτόχρονα συστηματικά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και το προσωπικό της. 

Κι αυτό μάλιστα, όταν ο νυν πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής καταψήφιζε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, όταν το θέμα έφερνε προς ψήφιση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Σήμερα όμως, μεταμορφώνεται από «διώκτη» σε υποστηρικτή της εκχώρησης της καθαριότητας στα συμφέροντα και «τρέχει» το θέμα ως... επείγον για να προλάβει να κλείσει το deal με τους ιδιώτες που θα επιβαρύνει τους δημότες. 

Για να πετύχει το σκοπό της δε, η Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, απαξίωσε πλήρως την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της δεν αιτήθηκε ούτε μία θέση εργάτη καθαριότητας, έτσι και η νυν Δημοτική Αρχή αποφάσισε πώς δεν θα κάνει κανένα διορισμό εργάτη καθαριότητας ή χειριστή μηχανημάτων έργου για το 2025, παρά τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και με τον οδοφωτισμό. Οι ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού του 2018 είχαν σαν αποτέλεσμα το Σ.Δ.Ι.Τ. παραχώρησης του οδοφωτισμού. Η νυν Δημοτική Αρχή που όταν ήταν αντιπολίτευση καταψήφιζε το Σ.Δ.Ι.Τ., μόλις ανέλαβε τη διοίκηση «έδεσε» το Δήμο ακόμη πιο σφιχτά στον Η εργολάβο υπογράφοντας δύο νέες συμβάσεις. 

Το ίδιο πάντα σχέδιο από μία Δημοτική Αρχή που θέλει να αναθέσει Υπηρεσίες και αρμοδιότητες σε ιδιώτες. Έτσι και η Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών. Απαξίωσε την αποκομιδή, τον οδοκαθαρισμό και τον οδοφωτισμό της πόλης, 

ΚΑΡΟΛΟΥ 24 | 104 37 | ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.: 210 5229512 | FAX: 210 5247633 https://www.poeota.gr | e-mail: info@poeota.gr 

αφήνοντας τους τομείς αυτούς χωρίς προσωπικό, για να προσφύγει στη λύση των εργολάβων, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη των εργολάβων με την αύξηση των ήδη υπέρογκων Δημοτικών τελών. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και την καλεί να ακυρώσει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, όπως επίσης και στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της Υπηρεσίας και κυρίως τις ανάγκες των Δημοτών. 

Η Ομοσπονδία καλύπτει συνδικαλιστικά και στηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]