Ευθύμιος Χρυσοστόμου .... "Δεν αντιμετωπίζουμε τους επιμελητηριακούς νόμους a la cart."

 

  Την απάντησή του  στην αντιπολίτευση   για   τις διαπιστωτικές πράξεις και την απόφαση του ΣτΕ έδωσε   σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων , Ευθύμιος Χρυσοστόμου  γνωστοποιώντας παράλληλα πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος ,με την εκτίμησή του να είναι θετική για νίκη της παράταξης στην οποία ηγείται .

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Χρυσοστόμου έχει ως εξής :
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία επικαλείται ο κ. Γκίκας, αφορά συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν και όχι το ήθος ή την ακεραιότητα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Σε κάθε περίπτωση, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, υπό τη δική μου προεδρία καθώς και όλη την προηγούμενη περίοδο, λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μελών του και την τήρηση των θεσμικών διαδικασιών. Οποιαδήποτε απόπειρα να παρουσιαστεί η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ ως προσωπική δικαίωση του κ. Γκίκα ή ως δήθεν απόδειξη κακής διαχείρισης από την πλευρά μου, είναι απλώς παραπλανητική και άκρως συκοφαντική άλλωστε, όπως ουδέποτε δημοσίευσα μέχρι σήμερα για όλες τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ.Γκίκα έχει κατατεθεί μήνυση πολύ πριν την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ και η οποία εκκρεμεί.  

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Γκίκα περί "πραξικοπήματος" και "καπηλείας", τις απορρίπτω κατηγορηματικά ως ψευδείς και υποκινούμενες από προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικά του συμφέροντα.

Θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι το ΝΠΔΔ δεν είναι Α.Ε, είμαι νομίμως εκλεγμένος πρόεδρος όπως προβλέπεται από τους επιμελητηριακούς νόμους ενώ όλες οι αποφάσεις μας όλα τα χρόνια που βρισκόμαστε στην διοίκηση του Ε.Ι χαίρουν της απόλυτης, σύμφωνης υποστήριξης και εμπιστοσύνης  του Υπουργείου Ανάπτυξης που είναι και ο πολιτικός μας προϊστάμενος. 

Προσωπικά ως Πρόεδρος  αλλά και το σύνολο της παράταξης μας δεν αντιμετωπίζουμε τους επιμελητηριακούς νόμους a la cart.  Για αυτό άλλωστε και οι Διαπιστωτικές Πράξεις επιμένουμε ότι  εκδόθηκαν σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, με βάση τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα εκείνη την περίοδο και τα πρακτικά που τηρούνται και επικυρώνονται με  την απόλυτη ευθύνη του Γενικού Γραμματέα  και του Δ.Σ  και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσαν στον αποκλεισμό κανενός συνδυασμού από τις επικείμενες εκλογές. Αντιθέτως, στόχος μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Επιμελητηρίου και η ενίσχυση της διαφάνειας στις διαδικασίες.

Στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν υπάρχουν «παρέες» αλλά εκλεγμένα μέλη της ΔΕ, του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και στελέχη του ΝΠ που χρόνια τώρα υπηρετούν με απόλυτη προσήλωση τον Επιμελητηριακό θεσμό και δεν έχουν αμφισβητηθεί από καμία διοίκηση καθώς και ΔΣ.

Αξίζει να σημειώσουμε ή και να υπενθυμίσουμε, ότι κανείς από εμάς δεν έχει απασχολήσει με πράξεις του ή  παραλήψεις του την Ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχουμε κληθεί  να απολογηθούμε ούτε σε  πταισματοδικείο γι’ αυτό άλλωστε και δεν χρειαζόμαστε για ειδικούς συνεργάτες ποινικολόγους,  ενώ για να βρισκόμαστε τόσα χρόνια εκλεγμένοι στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχουμε απευθυνθεί αποκλειστικά στα μέλη του Επιμελητηρίου και δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα να μπαινοβγαίνουμε στα κομματικά γραφεία των βουλευτών ή φωτογραφιζόμενοι σε γραφεία του Ελληνικού κοινοβουλίου ως δήθεν υπερασπιστές  της επιχειρηματικότητας.

Η επιχειρηματικότητα του Ν.Ιωαννίνων αλλά και της χώρας γνωρίζει πολύ καλά τους εκπροσώπους της και για αυτό εκλεγόμαστε νομίμως  μέσα από Επιμελητηριακές εκλογές δίνοντας τον αγώνα μας  για την εκπροσώπηση των μελών μας απέναντι πάντα σε επιμελητηριακές παρατάξεις και όχι μόνοι μας με ένα ψηφοδέλτιο και χωρίς υποψηφίους άλλους παρατάξεων. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη του Επιμελητηρίου και την τοπική κοινωνία ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον θεσμό με την ίδια προσήλωση και αφοσίωση, αψηφώντας τις προκλήσεις και τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού. Ο θεσμός του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είναι πολύ σημαντικός για να επιτρέψουμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές να υπονομεύσουν το έργο που έχουμε επιτελέσει. 

Τέλος,  όσον  αφορά τις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές θα ήθελα να σημειώσω  ότι η παράταξη μας και εγώ ως επικεφαλής της θα δώσουμε τον αγώνα μας όπως το 2017 και θα είμαστε και πάλι νικητές.

Ας αρχίσει ο κ.Γκίκας να το κατανοεί και αν τελικά βρίσκεται και στην νέα σύνθεση του ΔΣ να είναι αυτή την φορά συνεπής στις υποχρεώσεις του, με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, δημιουργικός και διεκδικητικός για το σύνολο της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο και αποκλειστικά  στις περιπτώσεις που αφορούν τα προσωπικά του συμφέροντα.


Ευθύμιος Χρυσοστόμου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]