Led στους δρόμους και στο Πωγώνι

 


Ένα βήμα πιο κοντά στην αντικατάσταση 4.744 λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led μέσω του έργου αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού βρίσκεται ο Δήμος Πωγωνίου μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τον παραμεθόριο Δήμο και αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε δημόσιους χώρους, ήτοι οδοφωτισμό οδών, πλατειών, πάρκων και λοιπόν κοινόχρηστων που θα μειώσει σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτυπώματος.

«Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού θα είναι πάνω από 60%. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά, αφού εξίσου σημαντική θα είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων από την ορθολογικότερη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας»  δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.667.973,60€ με Φ.Π.Α.24% και προαίρεση ποσοστού 20%  και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πωγωνίου μέσω ιδίων πόρων προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]