Μερόπη Τζούφη /Ανεπαρκής πρόσβαση σε rapid tests στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων




Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη επισημαίνει το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης rapid tests κορονοϊού στα δύο μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα». Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιούνται rapid tests για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, γεγονός που προκαλεί σημαντική ταλαιπωρία.


Πιο συγκεκριμένα, ασθενείς και συνοδοί αναγκάζονται είτε να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα προς το κέντρο της πόλης για να πραγματοποιήσουν δωρεάν το τεστ στις μονάδες του ΕΟΔΥΥ, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε να επιβαρυνθούν οικονομικά για τη διενέργεια του τεστ σε κάποιο φαρμακείο.


Η βουλευτής Ιωαννίνων τονίζει ότι τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες ασθενείς και συνοδούς, και υπογραμμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δωρεάν rapid tests στους ασθενείς και τους συνοδούς των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης του COVID-19. Επισημαίνεται επίσης ότι οι πολίτες αδυνατούν να επωμιστούν το κόστος των tests, το οποίο μπορεί να φτάσει σε τριψήφιο ποσό για όσους και όσες παραμένουν στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες.


Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος και να εξηγήσει ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να αναλάβει για την αποκατάσταση της δωρεάν παροχής rapid tests στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.



ΕΡΩΤΗΣΗ


- προς τον υπουργό Υγείας


Θέμα: «Διενέργεια rapid tests στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων»


Το τελευταίο διάστημα, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα») δεν πραγματοποιούνται rapid tests κορονοϊού για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Αυτό έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα προς το κέντρο της πόλης για να κάνουν δωρεάν το τεστ στις μονάδες του ΕΟΔΥΥ που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Εναλλακτικά, καλούνται να επιβαρυνθούν οικονομικά για τη διενέργεια του test σε κάποιο φαρμακείο.


Λαμβάνοντας υπόψη πως:


τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες ασθενείς και συνοδούς,

η Πολιτεία έχει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής rapid tests στους ασθενείς και τους συνοδούς των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης του COVID-19,

οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της αυξανόμενης ακρίβειας και της διαρκώς μειούμενης αγοραστικής δύναμης και δεν είναι σε θέση να επωμιστούν το κόστος των rapid tests, το οποίο μπορεί να φτάσει σε τριψήφιο νούμερο για όσες και όσους βρίσκονται στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες,


ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:


1. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος και, αν ναι, ποιες ενέργειες σκοπεύει να αναλάβει;


Η ερωτώσα βουλευτής


Τζούφη Μερόπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]