ΠΓΝΙ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

AΣΥ ΠΓΝΙ. ΚΑΛΕΣΜΑ /Αύριο Τετάρτη πανελλαδική Στάση Εργασίας 12.30 είσοδος ΠΓΝΙ

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  (Α.Σ.Υ) ΠΓΝΙ          24-09-2024

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !


ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-09 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΓΝΙ 12.30


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ


Συναδέλφισσες-οι,


Το δικό μας ΠΓΝΙ, το 2ο μεγαλύτερο νοσοκομείο στη χώρα, δέχεται τεράστια πίεση κάλυψης αναγκών ασθενών από μια τεράστια περιοχή, λόγω διάλυσης των περιφερειακών νοσοκομείων. Έτσι προετοιμάζεται ο Νέος Χάρτης Υγείας. Αυτή την τεράστια πίεση και ευθύνη μας αναγκάζουν να την αντιμετωπίσουμε, μόνιμοι & συμβασιούχοι μαζί,  σε αριθμό που αντιστοιχεί στις ανάγκες του ΠΓΝΙ του 2012. Λείπουν 450 άτομα όλων των κλάδων. Αυτό σημαίνει ότι κανείς συμβασιούχος του ΠΓΝΙ δεν καλύπτει έκτακτες ανάγκες. Όλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς.  Είμαστε 100 λιγότεροι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας !!!!


Τα προγράμματα εργασίας και η καθημερινή κλινική δουλειά έχουν γίνει φορτίο αβάσταχτο. Μας φορτώνουν σαν «γαΪδούρια», σε όποια ηλικία κι αν είμαστε και μας κοροϊδεύουν ότι είμαστε πλήρως στελεχωμένοι. Σ΄ αυτές τις συνθήκες μας ελέγχουν για την «ποιότητα νοσηλείας» και πιέζουν για επίτευξη «στόχων» μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των ασθενών μας!!

Η χρηματοδότηση για την κάλυψη βασικών αναγκών στραγγαλίζεται κάθε χρόνο, ακόμη και με εξοικονόμηση εκατομ. ευρώ από  τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς. Γι΄αυτό το καλοκαίρι «ψηνόμαστε», ψάχνουμε για ένα βολικό στρώμα για τους ασθενείς, λείπουν βασικά απλά μηχανήματα, έχουμε ένα επικίνδυνα μικρό ΤΕΠ, οι σωληνώσεις νερού είναι σάπιες.


170 ΣΟΧ βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης. Ο προσωρινός διοικητής έχει συγκαλέσει 4 αποτυχημένες συνεδριάσεις του ΔΣ για να εγκρίνει το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού για εργολάβο. Πρακτικό που εξασφαλίστηκε με τις υπογραφές των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις. Δεν τα κατάφερε. Τα μέλη του ΔΣ βρίσκονται υπό την πίεση του αγώνα τους, την πίεση σύσσωμης της κοινωνίας. Η παρέμβαση του Γ. Πρέντζα, ως αναπληρωματικού μέλους, έχει βάλει  εμπόδια και εκκρεμεί νομική γνωμοδότηση γι΄αυτά εδώ και 1,5 μήνες!! Θα επανέλθουν όμως, είναι σίγουρο.



70 ειδικευμένοι νοσηλευτές, σε παράταση ειδικότητας, στηρίζουν ως απόλυτα αναγκαίο προσωπικό βασικές κλινικές. Στίβονται από την Διοίκηση και την Διεύθυνση, για να πεταχτούν στο δρόμο μόλις τελειώσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ.


Με ψέματα  & εκβιασμούς προσπαθούν να «πείσουν» τους συναδέλφους της Ψυχιατρικής Κλινικής να ενταχθούν στον νέο Φορέα στην ΥΠΕ. Τον νέο φορέα που εκβιάζει επικουρικούς του DETOX του ΓΝΧκώστα να δεχτούν  συμβάσεις με μπλοκάκι, να γίνουν εργολάβοι του εαυτού τους !!!. Ανοίγουν τον δρόμο για όλους τους επικουρικούς του ΠΓΝΙ και του ΓΝΧκώστα, στον 1ο δημοσιονομικό κλυδωνισμό!!!



ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα στηρίζει με θράσος απύθμενο η πλειοψηφία του συλλόγου. Η ΔΑΚΕ που «τρέφεται» από τα προβλήματα των συναδέλφων για να πουλήσει «ατομική» εκδούλευση. Η ΔΑΚΕ που με τον τσαμπουκά της πλειοψηφίας αρνείται να κάνει εκλογές από τις 17 Μαϊου, οπότε και έληξε η θητεία του ΔΣ, για να μπορεί να ελέγχει τον σύλλογο και να στηρίζει την επίθεση την κυβέρνησης. Η ΔΑΚΕ που αρνείται να εγγράψει μέλη του συλλόγου ειδικευόμενους & επικουρικούς γιατρούς διότι……  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ. Η ΔΑΚΕ που «θα περάσει από γραφείο του Άδωνι» για να «κάνουν ό,τι χρειαστεί εν΄ όψει των εκλογών»!


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. Η Α.Σ.Υ. ΧΑΡΑΖΕΙ & ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]