ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Ιωάννινα/Στην ...Παμβώτιδα τα υδροπλάνα μετά από 15 χρόνια![φωτό-βίντεο]


 Στα Ιωάννινα  και στη λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται από την Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη   μέχρι και σήμερα υδροπλάνο  της Hellenic Seaplanes στο πλαίσιο των δοκιμαστικών πτήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία πριν την εκκίνηση των επίσημων δρομολογίων της.Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία  αυτό το τριήμερο , με τις απολιμνιώσεις και προσλιμνιώσεις να λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
δείτε το βίντεο 
 

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων  θα ξεκινήσουν οι εμπορικές .Τα Ιωάννινα θα συνδέουν αρχικά μέσω του αεροδρομίου το βόρειο Ιόνιο ,Αμφιλοχία και Πάτρα ,θα υπάχουν δηλαδή πτήσεις από τα Ιωάννινα μέχρι Κέρκυρα ,Παξούς ,Αντίπαξους ,Διαπόντια νησιά και προς Πάτρα και Αμφιλοχία.


Η βάση των υδροπλάνων αρχικά θα είναι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και μετά αφού εξελιχθεί η αδειοδότηση του υδατοδρομίου   η βάση θα είναι στη λίμνη των Ιωαννίνων έτσι ώστε να υπάρχει διασύνδεση απευθείας από την Παμβώτιδα  .Εκτιμάται ότι   ότι το υδατοδρόμιο στα Γιάννενα θα είναι έτοιμο  του τρέχοντος έτους αρχές του 2025 .



Η Hellenic Seaplanes   πραγματοποίησε σήμερα ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έγιναν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για το νέο εγχείρημα .

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, δήλωσε: «Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στα Ιωάννινα και η διασύνδεση με τα νησιά του Ιόνιου, τους παραθαλάσσιους δήμους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την Αλβανία θα προσδώσει στην περιοχή νέα αναπτυξιακή προοπτική. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού, εμπορικού και επιχειρηματικού προϊόντος της χώρας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού και ασφαλούς μέσου. Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για τις δύο χώρες μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή»




Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υποστήριξε: «Η λειτουργία των υδροπλάνων είναι ένας δυναμικός τρόπος να προωθήσουμε την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση σε όλη την Ήπειρο και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την τοπική επιχειρηματικότητα. Τα Ιωάννινα και η Παμβώτιδα μπαίνουν στον χάρτη των εναλλακτικών μορφών μεταφοράς και τουρισμού».



Ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Ιωαννίνων, κ. Χρήστος Τάτσης δήλωσε: «Η επιστροφή των υδροπλάνων στον τόπο μας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τα Ιωάννινα. Το project των υδροπλάνων αναβαθμίζει τις υποδομές μας και προσφέρει εναλλακτικές δυνατότητες μετακίνησης για τους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Τα Ιωάννινα ξαναγίνονται κόμβος σημαντικών αεροπορικών συνδέσεων, και είμαστε περήφανοι που βλέπουμε την πόλη μας να επιστρέφει στο επίκεντρο του χάρτη με τα υδροπλάνα. Αυτό το εγχείρημα ανοίγει νέες προοπτικές για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».



Η βουλευτής Ιωαννίνων, κα Μαρία Κεφάλα, πρόσθεσε: «Η επιστροφή των υδροπλάνων στη λίμνη Παμβώτιδα και η σύνδεση με προορισμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και να προάγει την τοπική οικονομία. Το υδατοδρόμιο της λίμνης Παμβώτιδας αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ στο μεταξύ οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Η ανάπτυξη αυτής της νέας μορφής μεταφορών αναμένεται να συμβάλει στην τουριστική και οικονομική άνθηση της περιοχής». 


Τέλος, το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κ. Στάθης Σιούτης δήλωσε: «Τα υδροπλάνα αποτελούν δοκιμασμένη και αξιόπιστη συγκοινωνιακή επιλογή, ιδιαίτερα λόγω της ασφάλειας και της ευελιξίας τους. Διακρίνονται για την πολυχρηστικότητά τους, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συνυπάρχουν αρμονικά με άλλα μέσα μεταφοράς όπως τα πλοία και ιδιωτικά σκάφη. Η λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν νέο, ελκυστικό τρόπο μετακίνησης και σύνδεσης με τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα, η Πάτρα και οι Παξοί, με προοπτική επέκτασης προς Κροατία, Αλβανία και Ιταλία». 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]