2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου/Ιωάννινα ,13-15 Σεπτεμβρίου

 

2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου  στα Ιωάννινα ,13-15 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο "Δ.Χατζής" στις 8.00 μ.μ 

Το πολυαναμενόμενο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, που διοργανώνεται από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths” σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, πρόκειται να μαγέψει για άλλη μια φορά το κοινό, φέρνοντας κοντά τον απολαυστικό συνδυασμό κινηματογράφου και γαστρονομίας. 
Το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ισπανικής Πρεσβείας και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ.Χατζής» και οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 8.00 μ.μ. 
Βασισμένο στην επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων επιστρέφει με ανανεωμένη εστίαση στον ισπανικό γαστρονομικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και γεύσεις της χώρας. Από λαχταριστά πιάτα μέχρι συναρπαστικές ιστορίες, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ποικίλη επιλογή ταινιών που εξερευνούν τη διασταύρωση του φαγητού, του πολιτισμού και του κινηματογράφου. 
Το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων θα τιμήσουν φέτος με την παρουσία τους η ηθοποιός Φιόνα Γεωργιάδου, η χρυσή ολυμπιονίκης και ηθοποιός Αθανασία Τσουμελέκα, η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ναταλία Μίγδου και η σκηνοθέτης και caster Χρύσα Ψωμαδέλη, οι οποίες θα συζητήσουν πριν από κάθε ταινία για τις δικές τους εμπειρίες από τη γαστρονομία και τον κινηματογράφο, ενώ μετά το τέλος της θα περιμένει τους θεατές μπουφές όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν τα φαγητά της κάθε ταινίας!
Παράλληλα με τις κινηματογραφικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει έκθεση με εικόνες έργων τέχνης από όλη την ιστορία του ανθρώπου τα οποία έχουν την δική τους γαστρονομική ιστορία ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με ελληνικά τραγούδια, αφιερωμένα στην τροφή.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, αφιερωμένο στον ισπανικό γαστρονομικό κινηματογράφο", δήλωσε ο Θοδωρής Αλεξίου, Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και Διευθυντής του Φεστιβάλ. "Το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, φέρνοντας κοντά τη μαγεία του κινηματογράφου και τις γεύσεις της Ισπανίας. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις παράλληλες εκδηλώσεις μας καθώς με αυτές αναδεικνύεται η σχέση της τροφής με τις καλές τέχνες σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας και με το ευ ζην του ανθρώπου".
Το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων προσκαλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου, τους λάτρεις του φαγητού και τους πολιτιστικούς εξερευνητές από κοντά και μακριά να συμμετάσχουν σε αυτή την εξαιρετική γιορτή του ελληνικού γαστρονομικού κινηματογράφου. Σημειώστε στα ημερολόγιά σας τις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα γαστρονομικό και κινηματογραφικό ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.ifff.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]