Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 |Δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων


 Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 

Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς  

στην Πολιτιστική Κληρονομιά 

ΕΥΡΩΠΗ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών  Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 που για φέτος έχει τον γενικό τίτλο  «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά»,  προγραμματίζοντας τις ακόλουθες δράσεις: 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11.00 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ένωση Βορειοδυτικής Ελλάδας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών  εκπαιδευτική δράση με τίτλο Προσεγγίζοντας το μυθικό παρελθόν των Μολοσσών. Η  δράση περιλαμβάνει παρακολούθηση σύντομης εκπαιδευτικής ταινίας για τον Πύρρο  και διαδραστική περιήγηση με άξονα προεπιλεγμένα εκθέματα στην αίθουσα 2  (Αιακίδες, οι βασιλείς των Μολοσσών) και στην αίθουσα 6 (Η Ήπειρος στη Ρωμαϊκή 

εποχή) του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. 

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 18.00 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον  Ελληνογαλλικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκπαιδευτική  δράση με τίτλο Ιωάννινα-Αθήνα-Παρίσι-Στρασβούργο ανιχνεύοντας διαδρομές, δίκτυα  και δεσμούς. Η δράση περιλαμβάνει ομιλίες/παρουσιάσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο 

Ιωαννίνων με θέμα τη «Χρησιμότητα και αναγκαιότητα πολιτιστικών και γλωσσικών  ανταλλαγών στην Ευρώπη», καθώς και μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή  μαθητών/τριων του 2ου και 8ου Πειραματικού Δημοτικού Ιωαννίνων. Συμπράττει το  Ατελιέ Fardella και Μουσική Σχολή Λεοντάρης Κωνσταντίνος. 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΛΟΦΟΣ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μετασχηματισμοί  στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων» . Πρόκειται για θεματική περιήγηση σε  μνημεία, τοπόσημα, δημόσια γλυπτά, κτίρια 19ου-20ου αι. στο κέντρο της πόλης.  Δομείται σε στάσεις, σε επιλεγμένα σημεία και μνημεία (Πλατεία Πνευματικού  Κέντρου, Πάρκο Ωρολογίου, κτίριο Εθνικής Τράπεζας, Αρχαιολογικό Μουσείο  Ιωαννίνων) και επικεντρώνεται στη διαχρονία και τον μετασχηματισμό της περιοχής ,  από την Οθωμανική περίοδο έως τον 20ο αι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε μαθητές  Γυμνασίου. 

Υπεύθυνοι Αρχαιολόγοι: Σοφία Κίγκα, Ελένη Κοτζαμποπούλου, Βασιλική Δήμου 

Για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο  Ιωαννίνων, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η  είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και στην περιοδική έκθεση που  φιλοξενείται στην Αίθουσα Διώνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων Βασίλης  Χαρίσης. (Ανα) πλάθοντας χώρους ζωής και ιστορίας θα είναι ελεύθερη κατά τις  ώρες λειτουργίας του μουσείου.  

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων 

Ωράριο λειτουργίας (Τετάρτη έως Δευτέρα): 8.30 έως 20.00  

Τρίτη κλειστά 

Πληροφορίες: τηλ. 26510-01089  

Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Κάστρο Ιωαννίνων) 

Ωράριο λειτουργίας (Τετάρτη έως Δευτέρα): 8.30 έως 20.00  

Τρίτη κλειστά 

Πληροφορίες: τηλ. 26510-25989 

www.efaioa.gr 

www.amio.gr 

https://www.facebook.com/amiogr 

https://www.instagram.com/efaioa/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]