Επιτροπή φοιτητών ενάντια στις εξώσεις /Διαδήλωση την Πέμπτη 26 /9 στην Περιφέρεια

 


ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 26/09 ΣΤΙΣ 06:00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μετά την μαζική συνέλευση στις 30 Αυγούστου, οι εστιακοί φοιτητές αποδείξαμε πως βάζουμε εμπόδιο στα εγκληματικά σχέδια του Συμβουλίου Διοίκησης και της κυβέρνησης της ΝΔ:

Ανακτήσαμε τα δωμάτια που είχε γίνει έξωση των 2 φοιτητριών, την τελευταία ώρα πριν κλείσει το πανεπιστήμιο για το καλοκαίρι(!), με εντολή της Α. Μπατιστάτου, μαζί με πρόθυμο δικαστικό επιμελητή και την «απλή υπάλληλο» - προϊστάμενη της Εφορίας των Φοιτητικών Κατοικιών. 

Πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Εφορία πως (α) καμία έξωση δεν θα πραγματοποιήσουν σε φτωχούς φοιτητές, (β) δεν αναγνωρίζουμε τον Εσωτερικό Κανονισμό – έκτρωμα, δεν πληρώνουμε το χαράτσι των 40 ευρώ, δεν φεύγουμε από τα σπίτια μας και (δ) δεν θα επιτρέψουμε στο Συμβούλιο Διοίκησης να αρπάξει τις εστίες μας και να τις μετατρέψει σε «εστίες Α.Ε.».

Οργανώσαμε ομάδες περιφρουρήσεων στα ανακτημένα δωμάτια μας. 

Δημιουργήσαμε επιτροπές για την ανάδειξη και την ενίσχυση του αγώνα για την υπεράσπιση της Φοιτητικής Μέριμνας.  

Συμμετείχαμε με μαζικό μπλοκ στην αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ.

Οι εστιακοί φοιτητές δεν έχουμε αυταπάτες, ξέρουμε τι σκοπεύει να κάνει στις εστίες το Συμβούλιο Διοίκησης χέρι-χέρι με την κυβέρνηση. Καμία ανάγκη δεν υπήρχε να προχωρήσουν στις εξώσεις των 2 φοιτητριών για να «μην μένουν εκτός πρωτοετείς φοιτητές». Καμία διάθεση δεν έχουν να γεμίσουν τα εκατοντάδες -και επί χρόνια- άδεια δωμάτια με πρωτοετείς φοιτητές. Σκοπεύουν να διώξουν τους «κακούς πελάτες», αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, και που δεν συμμορφώνονται με τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό. Σε έναν χρόνο που λήγουν όλα τα συμβόλαια, θα αναγκάσουν -σύμφωνα με τον κανονισμό- 435 φοιτητές να κονταροχτυπηθούν για 80 δωμάτια. Ενώ για χρόνια είχαν παρατήσει τις εστίες να ρημάζουν χωρίς χρηματοδότηση και προσωπικό, τώρα θέλουν να αρπάξουν από αυτές μπόλικο «ζεστό» και εύκολο χρήμα. Είτε για να απαλλαχθεί πλήρως η κυβέρνηση από την υποχρέωση να χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο, είτε δωρίζοντάς τες σε ιδιώτες – αρπακτικά φίλους τους! Ήδη χαρίζουν το κτίριο ΣΤ των εστιών του πανεπιστημίου σε ιδιώτη, ενώ σχεδιάζουν ανακαίνιση του Α κτιρίου των εστιών μέσω ΣΔΙΤ-εργολαβίας… γιατί άραγε;

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, περνάνε εκτρωματικούς Εσωτερικούς Κανονισμούς στις Φοιτητικές Εστίες, καταργούν τα οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια, τα αντικαθιστούν με ακαδημαϊκά και «αριστείας» στην τσέπη... Οι φοιτητές υπογράφουν συμβόλαια διάρκειας μόλις 1 έτους – και αν η Διοίκηση είναι γενναιόδωρη 1+1 έτους. Επιβάλλουν ενοίκια – χαράτσια, δυσβάσταχτα για τους φτωχούς. Στην Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει 200 εξώσεις φοιτητών από τα δωμάτιά τους, ενώ το ίδιο επιχειρούν και στο ΠΑΜΑΚ. Η βρώμα τους δεν κρύβεται. Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Συμβούλια Διοίκησης έχουν ρημάξει την Φοιτητική Μέριμνα, έχουν πετσοκόψει την χρηματοδότηση, οι εστίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, οριακά βιώσιμη (ποντίκια, κατσαρίδες, καταστροφές κτιρίων, έλλειψη πυρασφάλειας κ.λπ.). Δολοφονούν την Φοιτητική Μέριμνα χτίζοντας πάνω στο πτώμα της μια επιχείρηση «real estate», με ιδιωτικές εστίες σαν αυτές τις Κρήτης. Θα υποδέχονται μόνο αυτούς που περνούν το 50% των μαθημάτων και θα μπορούν να ανταποκριθούν στα «ανταγωνιστικά ενοίκια των 200-300 ευρώ», όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του ίδιου του Μητσοτάκη. Τα παιδιά εργαζομένων, οι ορφανοί, οι φτωχοί και οι άρρωστοι τους βρωμάμε, μας θέλουν εκτός εκπαίδευσης, κατευθείαν στην «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού και της εστίασης.

ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

Η κατάργηση της Φοιτητικής Μέριμνας σημαίνει την ντε φάκτο κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης, εφόσον τα παιδιά των φτωχών αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο διαχρονικός και απώτερος στόχος τους. Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις απάνθρωπες πολιτικές τους – και έτσι θα μας αντιμετωπίσουν. Το σχέδιο μας έχει αποτέλεσμα, ήδη μπλοκάραμε δεκάδες εξώσεις και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε! Δεν αναγνωρίζουμε τον Εσωτερικό Κανονισμό, δεν φεύγουμε από τα δωμάτιά μας, δεν πληρώνουμε το χαράτσι! Οργανώνουμε τις περιφρουρήσεις των δωματίων μας ώστε να σταματήσουμε την εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού στην πράξη. Πρέπει να ενισχύσουμε το στρατόπεδό μας, εντάσσοντας σ’ αυτόν τον αγώνα όλους τους εστιακούς φοιτητές, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα σε όλες τις σχολές και χτίζοντας την ενότητα με τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Φοιτητικής Μέριμνας ανήκει σε όλη την κοινωνία! Πρέπει να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις για να μπορέσουμε να σταματήσουμε και να τιμωρήσουμε την εγκληματική κυβέρνηση του Μητσοτάκη και όλες τις γαλάζιες ακρίδες που την υπηρετούν. Καλούμε τον κάθε φοιτητή, εργαζόμενο, φτωχό να αγωνιστεί μαζί μας για την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, για το μέλλον και για την ζωή μας! 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]