27ο Διεθνές Συνέδριο Νοσηλευτικής Φιλοσοφίας στα Ιωάννινα


 27ο Διεθνές Συνέδριο Νοσηλευτικής Φιλοσοφίας 

27th International Nursing Philosophy Conference 

“Wondering about Nursing: the bedrock of nursing philosophy” 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την επιστημονική εταιρεία International Philosophy of Nursing Society (IPONS), διοργανώνει το 27ο Διεθνές Συνέδριο Νοσηλευτικής Φιλοσοφίας (27th International Nursing Philosophy Conference) στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέσα από τη θεματική "Wondering about Nursing: the bedrock of nursing philosophy" και με έμπνευση από το Σωκρατικό απόφθεγμα "δια του θαυμάζειν η σοφία", σκοπός του συνεδρίου είναι να τονίσει την περιέργεια και τον θαυμασμό ως θεμέλιο αναζήτησης της νοσηλευτικής γνώσης που αναδύεται από την αμφισβήτηση και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση των ζητημάτων που άπτονται της νοσηλευτικής επιστήμης. Πυρήνας της νοσηλευτικής επιστήμης είναι η παροχή φροντίδας σε άτομα που στερούνται ή δεν δύνανται να φροντίσουν επαρκώς τον εαυτό τους για τη διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων διαβίωσης. Ωστόσο, οποιαδήποτε νοσηλευτική φροντίδα, δίχως θεωρία και φιλοσοφικό υπόβαθρο, είναι όχι μόνο τυφλή και μηχανιστική δράση, αλλά κυρίως στερείται φροντιστηκών και υποστηρικτικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αντανακλά ικανοποιητική φροντίδα, αλλά πιθανώς ούτε επαρκής νοσηλεία. Το συνέδριο, επιδιώκει να αναδείξει συγκεκριμένες και μοναδικές εμπειρίες και αντιδράσεις που δημιούργησαν οι στιγμές παροχής φροντίδας, καθώς και τα ερωτήματα και απορίες που προκάλεσαν, ώστε να ανιχνευθούν τα νοήματα και το νοηματοδοτικό πλαίσιο της νοσηλευτικής φροντίδας. 

Το συνέδριο, θα φιλοξενήσει επιστήμονες από όλο τον κόσμο και θα αποτελέσει έναν χώρο δημιουργικής ανταλλαγής σκέψεων και εμπειριών, καθώς και διαλογικής και διαλεκτικής εξέτασης των παρουσιαζόμενων εμπειριών, νοημάτων και εξηγήσεων για περαιτέρω επεξεργασία, εμπλουτισμό με άλλες εμπειρίες και πιθανή αναδιάταξη των συστατικών στοιχείων των εμπειριών, μετατρέποντας τις εμπειρίες και απορίες που αναδύονται από την άσκηση της νοσηλευτικής σε μια δημιουργική διαδικασία παραγωγής νοσηλευτικής γνώσης και πράξης.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19.00 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, με προσκεκλημένους ομιλητές, τον  αρχαιολόγο και επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Ζάχο με τίτλο ομιλίας: “Consulting the Oracle of Dodona. Anxieties about health and childbearing” και την Καθηγήτρια Kathleen Galvin του Πανεπιστημίου του Brighton με τίτλο ομιλίας “The experience of well-being and disruption: Directions for nursing from lifeworld philosophy”. Η εναρκτήρια τελετή θα είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου  έχει οργανωθεί έκθεση Φωτογραφίας του κ. Μενέλαου Συκοβέλη,  με θέμα “Ήπειρος”, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://ipons-ioannina.gr/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA

E-mail: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή του 27ο Διεθνές Συνέδριο Νοσηλευτικής Φιλοσοφίας:

Πρόεδρος Συνεδρίου: Καθ. Μαντζούκας Στέφανος 

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής: Καθ. Γκούβα Μαίρη 

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Επικ. Καθ. Ζαγοριανάκου Νεκταρία-Σταυρούλα 

Μέλη: Τα μέλη του Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Ιωάννινων και του IPONS 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]