Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων /Καταγγελία για τον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Κιάφα


 ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΕΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ- Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που αντίκρισαν σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας μαζί με μέλος του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ, λίγες μόνο μέρες πριν ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Ο συγκεκριμένος Σταθμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει νήπια και βρέφη, αλλά και να κάνουν την δουλειά τους οι εργαζόμενες. Σπασμένα πλεξιγκλάς στο θόλο πάνω από τον χώρου υποδοχής έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια παιδιών, τρύπια θολωτή σκέπη πάνω από τον διάδρομο που το χειμώνα μπάζει νερά ενώ ο προαύλιος χώρος είναι τελείως εγκαταλειμμένος με μια παιδική χαρά ασυντήρητη και επικίνδυνη. 


Και ενώ την ιδία στιγμή η διευθύντρια αλλά και γονείς έχουν απευθυνθεί και έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες τη Δημοτική Αρχή και την αντίστοιχη αντιδήμαρχο, όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο αλλά δεν έχει δοθεί και καμία απάντηση για το τι προτίθενται να κάνει  Δήμος για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών! Πέρσι ο χώρος φιλοξενούσε 70 νήπια, άρα μιλάμε για 70 οικογένειες που οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να δουν που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε να δουλέψουν. Σε αυτό τι έχει να απαντήσει ο Δήμος;

Για μια ακόμα φορά, η δημοτική αρχή φαίνεται πόσο επικίνδυνη και εχθρική είναι για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της! 

Αναρωτιόμαστε; Είναι ή δεν είναι αυτές εικόνες ντροπής; Αρμόζουν, άραγε, σε προσχολική κτιριακή υποδομή τον 21οαιώνα;


Δεν φτάνει η ακρίβεια που έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, με αυτήν την κατάστασης σπρώχνουν τους γονείς να αναζητήσουν λύση βάζοντας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στη τσέπη σκάφτοντας τη λύση του ιδιωτικού. Δεν φτάνει που ο δήμος έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 30%, δεν φτάνει που το μόνο του ενδιαφέρον είναι πως θα «ρίξει χρήμα»  για την ανάπλαση του τουριστικού κέντρου της πόλης, ας σκεφτεί επιτέλους πως τα παιδιά μας θα μπουν σε λίγες μέρες σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις χωρίς να φοβόμαστε μήπως τους πέσει το ταβάνι στο κεφάλι.

Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους στην Προσχολική Αγωγή, τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες να δυναμώσουν τον αγώνα, την οργάνωση και τη διεκδίκηση για να έχουν τα παιδιά μας τα σχολεία που τους αξίζουμε με τις κατάλληλες υποδομές, το αναγκαίο προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση επιδιόρθωση των ζημιών, ώστε ο Σταθμός να ανοίξει κανονικά και με ασφάλεια για τα νήπια και τις εργαζόμενες

Επιτόπια αυτοψία από αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου για την επιδιόρθωση των ζημιών και να αναλάβει ο Δήμος την ευθύνη της κτιριακής ασφάλειας εγγράφως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]