Λευκάδα: Ένοχος 64χρονος για γενετήσια πράξη με 17χρονο έναντι αμοιβής

 



Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας ο 64χρονος που σύμφωνα με καταγγελία 17χρονου, τον περασμένο Φεβρουάριο φέρεται να έπεισε τον ανήλικο καταγγέλλοντα να τον ακολουθήσει στην οικία του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος του.

Ο 64χρονος αντιμετώπιζε την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής και η αυλαία της δίκης έπεσε το πρωί της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδοχή του καταγγέλλοντος, στις 4 Φεβρουαρίου ο 17χρονος συνάντησε τον 64χρονο σε κεντρικό κατάστημα της πόλης. Στη συνέχεια ο δεύτερος τού πρότεινε να τον ακολουθήσει σπίτι του με πρόφαση να του δώσει ένα ποδήλατο. Εκεί, παρακολούθησαν ταινίες πορνό και ο 64χρονος κατέβασε το παντελόνι του ανήλικου προσπαθώντας να προβεί σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα.


«Δεν τον ήξερα, τον γνώρισα εκείνη την ημέρα. Μου είπε να γίνουμε φίλοι και ότι θα μου δώσει ένα ποδήλατο. Με κάλεσε σπίτι του και είπε να δούμε τσόντα. Μετά μου κατέβασε το παντελόνι. Με ρώτησε αν μου αρέσουν οι άντρες», είπε μεταξύ άλλων ο 18χρονος πλέον απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου. «Μου έπιασε τα γεννητικά όργανα. Έφυγα από τον φόβο μου και του έκανα μήνυση», συνέχισε.


Όπως υποστήριξε ο καταγγέλλων δεν είπε στον κατηγορούμενο ότι ήταν ανήλικος, ούτε εκείνος τον ρώτησε. Στη συνέχεια κατέθεσαν ο πατέρας του 18χρονου και ο γιος του κατηγορουμένου.


Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν χρησιμοποίησε το ποδήλατο ως αντάλλαγμα, αλλά ότι μπήκε στο σπίτι και του έκανε την πρόταση.


«Ο 64χρονος δεν γνώριζε την ηλικία του καταγγέλλοντος. Είπε ότι έχει τελειώσει το Λύκειο και η φυσιογνωμία του έδειχνε ενήλικα. Όταν πήγαν σπίτι του, τού είπε το ποδήλατο είναι αυτό, έλα μέσα να καθίσουμε. Δεν δήλωσε προσβεβλημένος ο καταγγέλλων, είπε ότι έφυγε γιατί φοβήθηκε. Όταν του είπε πάμε να δούμε τσόντα με άντρες δεν προσβλήθηκε. Θα έπρεπε να είχε προσβληθεί. Η προσβολή δεν είναι κάτι που μπορεί να συμπεράνει το δικαστήριο. Δεν είπε "προσβλήθηκα", είπε "φοβήθηκα". Το είπε τρεις φορές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης.


Ο 64χρονος καταδικάστηκε σε τρία έτη φυλάκισης και χρηματική ποινή 300 ευρώ. Η εισαγγελέας πρότεινε την έκτιση δύο ετών και περιοριστικό όρο να μην προσεγγίσει ανήλικο. Το δικαστήριο αναστέλλει επί τρία χρόνια την ποινή φυλάκισης και υπάρχει δικαίωμα έφεσης.


Άγγελος Χόρτης// thestreetjournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]