Η Δημοτική Αρχή “χαρίζει” 8 στρέμματα στην ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για 25 χρόνια....λέει η ΛΑ.ΣΥ


 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών που πραγματοποιήθηκε χθες 23 Σεπτέμβρη, η Δημοτική Αρχή Μπέκα αποφάσισε την ενοικίαση στην εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε., έκτασης 8,5 στρεμμάτων στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων με μισθωτήριο 160€/μήνα (!) για 25 χρόνια. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για χώρο στάθμευσης, χωρίς διαγωνισμό λόγω του χαμηλού μισθωτηρίου που έχει συμφωνηθεί!



Είναι πρόκληση η εισήγηση της δημοτικής αρχής για το Γιαννιώτικο λαό. Αυτό το “δωράκι” στους βιομηχάνους, έρχεται να προστεθεί στο πρόστιμο 1.500.000 ευρώ που διέγραψε ο Δήμος Ιωαννίνων από τις εταιρείες εμφιάλωσης στο παρελθόν. 



Ο ίδιος Δήμος που μόνιμα ισχυρίζεται ότι “δεν υπάρχουν λεφτά” για καθαρίστριες στα σχολεία, για πρόσληψη προσωπικού, για την συντήρηση και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων της πόλης κ.τ.λ. Ο ίδιος Δήμος που καλεί τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν ανάγκες των νηπιαγωγείων των παιδιών τους, που στοχεύει να βάλει παρκόμετρα σε όλη την πόλη, είναι πολυ “κουβαρντας” όταν πρόκειται για τους βιομηχάνους. 



Η καραμέλα που χρησιμοποιήθηκε για ακόμα μια φορά είναι ότι “στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που προσφέρουν στην τοπική οικονομία”. Δεν είπαν όμως, οτι δεν προσφέρουν οι βιομήχανοι στην οικονομία αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτές τις βιομηχανίες. Αυτοί είναι που  με την εξαντλητική δουλειά τους παράγουν τα εκατομμύρια που καρπώνονται οι καπιταλιστές. Οι πολίτες της πόλης μας, η Εργατική Τάξη, δεν χρωστάει τίποτα στην τάξη των βιομηχάνων. 



Είναι προφανές ότι και αυτή η δημοτική αρχή ιεραρχει τις ανάγκες κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Για ακόμα μια φορά φανερώνεται πως ο Δήμος δεν είναι τίποτα άλλο από το μακρύ χέρι του κράτους, ενός κράτους λειτουργεί για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.



 Για το λαό ακριβά τέλη και εγκατάλειψη και για τους καπιταλιστές δωράκια και επιδοτήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]