Σχόλιο ΛΑ.ΣΥ για τη χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πρόστιμο των 800.000€ στο ΦΟΔΣΑ




Αφού πρώτα οι Δημοτικές Αρχές (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) της Ηπείρου και η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) επέλεξαν να παραδώσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας απορριμμάτων σε εργολάβους, τώρα δημιουργούν αφηγήματα για τον εργολάβο που ανέλαβε με διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, το 2018, τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Ελληνικού με 12€/τόνο σκουπιδιών.

Όταν την επόμενη χρονιά, το 2019, μειώθηκαν τα σκουπίδια εξαιτίας της λειτουργίας του εργοστασίου του οποίου η Περιφέρεια Ηπείρου επίσης είχε την ευθύνη, έκριναν ότι ο εργολάβος αδικήθηκε και αποφάσισαν ότι έπρεπε να πληρώνεται με 19€/τόνο για να αναπληρώσει τη χασούρα (!!!)

Και ενώ ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Ηπείρου να δώσουν «πανωπροίκι» στον εργολάβο αντί να εξοικονομήσουν χρήματα από τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, μετά δημιούργησαν το αφήγημα ότι αν δεν έδιναν «πανωπροίκι» θα έφευγε ο εργολάβος.

Ούτε σαν ιδέα δεν πέρασε δηλαδή από κανένα τους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για να μην υπάρχουν «πανωπροίκια» και διακοπές εργασιών.

Αυτή η πολιτική επιλογή έχει  την κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία νομιμοποίησε την αρχική σύμβαση με διάρκεια 6 έτη και τιμή 12€/τόνο,  και όταν τελικά έκανε έλεγχο, δεν  επεσήμανε το «πανωπροίκι», αλλά το γεγονός ότι η απόφαση για το «πανωπροίκι» δεν στάλθηκε για επικύρωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Την πρωταρχική μεθόδευση της 6ετούς σύμβασης που έφερε το πρόστιμο, την αποκρύψανε όλες οι άλλες παρατάξεις του Π.Σ. στην χθεσινή συνεδρίαση. 

Σε αυτό το χορό εκατομμυρίων ο λαός καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 800.000€ για την μη αποστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο μέσω της λεγόμενης τιμολογιακής πολιτικής του ΦΟΔΣΑ, θα μετακυληθεί σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου.

Αποδεικνύεται και από αυτή την πλευρά ότι Δημοτικές Αρχές, Περιφέρεια Ηπείρου, ΦΟΔΣΑ και κυβέρνηση δημιουργούν το πλαίσιο για να αυξάνονται τα κέρδη των εργολάβων σε βάρος του λαού που πληρώνει πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]