Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου/Πρόστιμα για παράνομη εκγύμναση σκύλων

 





Στην επιβολή πέντε διοικητικών προστίμων για περιπτώσεις παράνομης εκγύμνασης σκύλων και ενός διοικητικού προστίμου για μη τήρηση της υποχρέωσης του κυνηγού να φορά το διακριτικό φωσφοριζέ γιλέκο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες. 


Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να χρησιμοποιεί σκύλους – δείκτες (φέρμες) για παράνομη εκγύμναση σκύλων σε μη χαρακτηρισμένο χώρο για τον σκοπό αυτό, στην περιοχή «Αρρένες» Αετομηλίτσας του Δήμου Κόνιτσας και σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε τέσσερα άτομα να ασκούν παράνομη εκγύμναση σκύλων δίωξης στο μόνιμο καταφύγιο στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο. 

Σε βάρος τους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ στον καθένα για την εκγύμναση σκύλων σε χώρο που δεν επιτρέπεται η εκγύμναση.

Τέλος, την Κυριακή, πρώτη ημέρα έναρξης της θήρας για τα τριχωτά θηράματα, εκτός των ζωνών διάβασης που ίσχυε από τις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια περιπολίας της Θηροφυλακής σε περιοχή ανάμεσα από Σκαμνέλι και Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα χρησιμοποιώντας σκύλους – δείκτες (φέρμες). 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ισχυρίστηκε πως ασκούσε θήρα τριχωτού θηράματος (λαγού) και σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ διότι δε φορούσε το διακριτικό γιλέκο έντονου φωσφοριζέ χρώματος όπως προβλέπει η σχετική διάταξη.

φωτό αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]