ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Αλλάζει ο δρόμος για το υψηλότερο χωριό της Ελλάδας -Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

 


Στον «αέρα» βγήκε ο διαγωνισμός για τη βελτίωση του δρόμου που εξυπηρετεί το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας αλλά και τη Σαμαρίνα.


Ευκολότερη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά και το υψηλότερο χωριό της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα, θα απολαμβάνουν οι ταξιδιώτες μόλις αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο «Γρεβενά-Βασιλίτσας».


Ειδικότερα, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Γρεβενά – Βασιλίτσας (Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα)», στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε μήκος 19,75 χιλιομέτρων.

Οι εργασίες θα γίνουν στη Χ.Θ. 18+529,91 κοντά στη διασταύρωση της οδού προς Πολυνέρι, έως τη Χ.Θ. 38+428 περίπου, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, και θα αφορούν:


Τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού με ήπιες παρεμβάσεις ως προς την υφιστάμενη χάραξη, την ασφαλτόστρωσή της, κατασκευή γέφυρας, κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σήμανση της οδού και ηλεκτροφωτισμό των κόμβων.

Πρόκειται για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Επιπλέον, θα επιτρέψει στους οδηγούς να κινούνται ευκολότερα από τα Γρεβενά στο ψηλότερο χωριό της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα (ύψος 1.541 μ.), δεδομένου ότι θα χρησιμοποιούν τον αναβαθμισμένο δρόμο προς Βασιλίτσα, και στη συνέχεια, κοντά στο χωριό Σμίξη, θα κατευθύνονται προς τη Σαμαρίνα μέσω του υφιστάμενου δρόμου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, η κατάσταση του δρόμου για το χιονοδρομικό κέντρο είναι μέτρια και τοπικά κακή, καθώς παρατηρούνται σημεία φθοράς του οδοστρώματος και τμήματα όπου εμφανίζονται έντονα φαινόμενα καθίζησης/διάβρωσης της οδού, ενώ παροσιάζονται και ελλείψεις σε στηθαία ασφαλείας, αλλά και γενικότερα σε μέσα σήμανσης και επικινδυνότητας της οδού.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών για το έργο προϋπολογισμού 17,2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ ορίζεται η 01/11/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ.


Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 07-11-2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.


Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Εφόσον, δηλαδή το έργο συμβασιοποίηθει εντός του πρώτου 6μήνου του 2025, ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2027.

πηγή carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]