Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πρωθυπουργό: Χαρμολύπη...

 


Μοιρασμένα είναι τα συναισθήματα - όπως πληροφορήθηκε «τ’ αυτί» του epoli.gr - μεταξύ των δημάρχων που αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και επτά υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.


Όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι δήμαρχοι έκατσαν στο πρωθυπουργικό γραφείο μία ώρα και 45 λεπτά.


Όλοι συμφωνούν, επίσης, ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό με τον πρωθυπουργό να  αποδεικνύεται σε εξαιρετικό οικοδεσπότη.


Όλοι συμφωνούν, τέλος, ότι δόθηκε χρόνος στους δημάρχους να μιλήσουν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου να παρουσιάζει τα θέματα του υπομνήματος που κατέθεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο.


Η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό προσλήψεις, την δυνατότητα να προσλαμβάνει ανέργους άνω των 55 ετών με τις γνωστές 24μηνες συμβάσεις, χρηματοδότηση για εκτέλεση έργων νερού και πόσιμων υδάτων, διοικητική μεταρρύθμιση (δηλαδή ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και πόρους), ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και 450 εκατ. ευρώ πέραν των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού. Επιπλέον η ΚΕΔΕ συμφώνησε στην εξαγγελία που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός για την συντήρηση και κατασκευή σχολείων με κονδύλι 250 εκατ. ευρώ.


Από όλα τα παραπάνω, η ΚΕΔΕ “πήρε” τα σχολεία, που ήταν ήδη γνωστό, και πιθανότατα και 250 εκατ. ευρώ που είπε ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μετά το πέρας της συνάντησης, σε δύο δόσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου.


Για τα λοιπά..., η ΚΕΔΕ “εισέπραξε” δεσμεύσεις, γεγονός που έκανε κάποιους από τους παριστάμενους δημάρχους να χαρακτηρίζουν τη συνάντηση «μέτρια» σε ότι αφορά τα αποτελέσματα που έφερε.


Ωστόσο επισημαίνουν ότι, ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θέλουν να στηρίξουν εμπράκτως την αυτοδιοίκηση.


Άλλωστε, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα δελτία Τύπου που εξέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου και η ΚΕΔΕ θα διαπιστώσει τις παραπάνω διαφορές…

 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]