Επίσκεψη του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 



Τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κύριο Matthew Lodge υποδέχτηκε στην Πρυτανεία την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου. 


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ιδρύματος υπό την ομπρέλα της Ελληνο-Βρετανικής Στρατηγικής Συνεργασίας στην Εκπαίδευση (UK-Greece Strategic Partnership in Education) και με αφορμή τη διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου για το «Μικροβίωμα», μια καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Imperial College of London.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Πρέσβη για την παρουσία του, η οποία επισφραγίζει την έμπρακτη στήριξή του στις προσπάθειες του Ιδρύματος για την ενίσχυση της συνεργασίας με Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την πρόθεση στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, της κινητικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας. 

 Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχαν η Καθηγήτρια Ηπατολογίας στο Imperial College, κυρία Πηνελόπη Μανούσου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη σύνδεση των δύο Πανεπιστημίων και ο κύριος Mark R. Thursz, Καθηγητής Ηπατολογίας – Γαστρεντερολογίας του Imperial College London και Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]