Τσίμαρης «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»

Στη Βουλή  συζητήθηκε η  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κου Ιωάννη Τσίμαρη, αναφορικά με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Εκ μέρους του Υπουργού τις απαντήσεις έδωσε ο Υφυπουργός κος Α. Νικολακόπουλος.

Στα ερωτήματα που έθεσε ο κος Τσίμαρης, ο Υφυπουργός απάντησε γενικόλογα και με αβεβαιότητες. 

Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε για το σχέδιο ανασυγκρότησης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει η απάντησή του ότι δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο.

Στο ερώτημα για το ποια αστυνομικά τμήματα σχεδιάζεται να κλείσουν όπως το φημολογούμενο της Πυρσόγιαννης, απάντησε ότι προς το παρόν παραμένουν ως έχουν, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. 

Στην αναφορά του βουλευτή ότι οι αναγκαστικές συνεχιζόμενες αποσπάσεις αστυνομικών από την Ήπειρο στην Αθήνα καθώς και το υψηλό ποσοστό των υπό συνταξιοδότηση αστυνομικών, απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών μας, ο Υφυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής επιλογής, ενίσχυσης των τμημάτων των μεγάλων αστικών κέντρων όπως π.χ. η ΓΑΔΑ.

 

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής τόνισε: “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ως μείζονα  προϋπόθεση για την παραμονή τους εκεί και την αναχαίτιση του δημογραφικού ζητήματος”  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]