Νομός Ιωαννίνων: Ο ιδανικός προορισμός και τον Σεπτέμβριο




Το καλοκαίρι τελείωσε όχι όμως και οι ευκαιρίες για αποδράσεις, καθώς πολλοί προορισμοί περιμένουν να αναδείξουν τις ομορφιές τους στα φθινοπωρινά χρώματα. Ένας από αυτούς είναι και ο Νομός Ιωαννίνων, με τον Σεπτέμβριο να αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές περιόδους για να τον επισκεφθεί κανείς. 

Ο Νομός Ιωαννίνων προσφέρει τα πάντα και το φθινόπωρο: Η πόλη με την επιστροφή των φοιτητών ξεκινά να σφύζει και πάλι από ζωή ενώ τα ορεινά χωριά επανέρχονται στην καθημερινότητα μετά τα παραδοσιακά πανηγύρια του Αυγούστου. Έτσι, είτε κανείς επιζητά απόδραση σε μια πόλη, όπου το αστικό περιβάλλον συνυπάρχει αρμονικά με το φυσικό τοπίο, είτε μερικές ημέρες χαλάρωσης σε ένα μαγευτικό ορεινό χωριό, ο Νομός Ιωαννίνων δεν θα τον απογοητεύσει. Η πόλη των Ιωαννίνων με τη φυσική ομορφιά της, τα ποικίλα μνημεία της αλλά και τη νυχτερινή ζωή της προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων στους επισκέπτες της. Αντίστοιχα, τα ορεινά χωριά με τα καταπράσινα βουνά τους και τα παραδοσιακά σοκάκια τους προσφέρονται τόσο για μερικές ημέρες χαλάρωσης όσο και για πιο έντονες εμπειρίες όπως είναι η πεζοπορία, το ράφτινγκ, η ορειβασία κ.ά. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε όλες τις γωνιές του νομού η τοπική γαστρονομία θα εκπλήξει ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. 

Από την άλλη πλευρά, και ο καιρός του Σεπτεμβρίου στον νομό Ιωαννίνων είναι ιδανικός για εξωτερικές δραστηριότητες. Ο υδράργυρος έχει κατέβει αισθητά μετά τους καύσωνες του καλοκαιρού αλλά οι περισσότερες ημέρες είναι ζεστές και ηλιόλουστες. Ταυτόχρονα όμως οι ξαφνικές μπόρες συνθέτουν το τέλειο φθινοπωρινό κλίμα για τα πρώτα ζεστά ροφήματα υπό τους ήχους της βροχής. 

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι δύσκολη όμως μια ολιγοήμερη απόδραση σίγουρα θα την κάνει ομαλότερη. Ο νομός Ιωαννίνων με τα μοναδικά φυσικά τοπικά, τα ιστορικά αξιοθέατα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, την εξαιρετική γαστρονομία και τα οργανωμένα ξενοδοχεία του, περιμένει τους πρώτους επισκέπτες του φθινοπώρου για να τους χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]