Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Κάθε φέτος και χειρότερα το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

 




Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, βρίσκει τους εργαζόμενους σε ακόμα χειρότερη θέση από πέρυσι. 

Δεκάδες συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν με νέες προσλήψεις. Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι ΕΣΠΑ παραμένουν όμηροι των συμβάσεων και των voucher του ΕΣΠΑ τα οποία κάθε χρόνο μειώνονται. 

Οι Δημοτικές Αρχές δεν επιχορηγούν τους παιδικούς σταθμούς, δεν δημιουργούν βρεφικά τμήματα που είναι απολύτως απαραίτητα αλλά θέτουν διαρκώς το δίλημμα «απολύσεις ή αύξηση των τροφείων». 

Στο Δήμο Ζίτσας ήδη αντί να αυξηθούν τα κονδύλια προς τους παιδικούς σταθμούς, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να επιβάλλει τροφεία και να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις ίδιες τις οικογένειες. 

Στο Δήμο Ιωαννιτών ενώ δεν αντιμετωπίζονται στοιχειώδη ζητήματα όπως η αλλαγή 5 τζαμιών στον παιδικό σταθμό της Κιάφας, η δημοτική αρχή αποφάσισε την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. 

Η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας απαιτεί χώρους ανάπαυσης των βρεφών και των νηπίων, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πλειοψηφία των παιδικών σταθμών αλλά και επιπλέον γεύματα , για τα οποία δεν υπάρχουν επιπλέον μάγειρες. Σε άλλους παιδικούς δεν υπάρχουν επιπλέον καθαρίστριες και στην πλειοψηφία των παιδικών σταθμών δεν υπάρχει δεύτερος παιδαγωγός να μείνει μέχρι το τέλος για να προσέχει τα παιδιά όσο ο άλλος συνάδελφος θα παραδίδει τα νήπια στους γονείς. 

Η απόφασή αυτή είναι κανονική κοροϊδία σε βάρος των νέων ζευγαριών που θέλουν την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας, γιατί στα δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται οι παιδικοί σταθμοί των Ιωαννίνων που έχουν τη δυνατότητα αύξησης του ωραρίου. 

Σε όλους τους υπολοίπους η εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών ή στην καλύτερη περίπτωση θα έχει σαν αποτέλεσμα εικόνες παιδιών να κοιμούνται στα πατώματα ή να καταναλώνουν φαγητό αγνώστων προδιαγραφών από catering. 

Στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού η Δημοτική Αρχή μετακίνησε όλο το προσωπικό χωρίς να ερωτηθεί κανένας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τον αντεργατικό χαρακτήρα της. Θύματα, μαζί με τους εργαζόμενους, τα νήπια που ενώ πέρυσι διένυσαν το βάσανο της προσαρμογής σε ξένο περιβάλλον, τώρα καλούνται πάλι να προσαρμοστούν σε μια νέα δασκάλα. 

Το δικαίωμα του παιδιού στην προσχολική αγωγή δεν μπορεί να μπει στο ζύγι κόστους-οφέλους. Απαιτούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μας και επιπλέον προσλήψεις για να εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου στα Γιάννενα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]