Άρτα /Ταξίδι στο χρόνο ....μέσα από τα κλασικά οχήματα !

 


Λέσχη Κλασικών Οχημάτων  Άρτας και Δήμος Αρταίων

Ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα κλασικά οχήματα 

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024


Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων, την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο ανακοινώνει την έναρξη του 7ου Φεστιβάλ Κλασικών Οχημάτων, το οποίο θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024. Το φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, προσελκύοντας κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες  και λάτρεις των κλασικών οχημάτων.

Το τριήμερο γεγονός θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που αντιπροσωπεύουν την πλούσια ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκθέσεις, διαδραστικές δραστηριότητες, και φυσικά, τη δυνατότητα οι επισκέπτες να έρθουν  επαφή με συλλέκτες και ιδιοκτήτες των μοναδικών αυτών οχημάτων.

Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων υπογραμμίζει τη σημασία του φεστιβάλ, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του είδους του στην περιοχή. Η Λέσχη και ο Δήμος Αρταίων καλούν όλους σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα κλασικά οχήματα που έχουν σημαδέψει δεκαετίες.

Το πρόγραμμα


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Από το πρωί της Παρασκευής, μέλη της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Άρτας, θα υποδέχονται τα οχήματα των εκθετών στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας. Οι οδηγοί των οχημάτων θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο την κάρτα οχήματος για να την τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο του οχήματος, την κάρτα του εκθέτη και στη συνέχεια, το όχημα θα  τοποθετείται στο χώρο της έκθεσης.


Οι εκθέτες που θα διανυκτερεύσουν στην Άρτα, σε επικοινωνία με την Λέσχη θα τακτοποιούνται στο ξενοδοχείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με το Van της διοργάνωσης. Το απόγευμα της Παρασκευής και από ώρα 19:00,  θα ανοίξει επίσημα για το κοινό ο χώρος της έκθεσης των οχημάτων.


20:30 - Έναρξη μοτοπαιχνιδιών. Στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί «αγώνας βραδυπορίας» για μοτοσικλέτες. Στο Εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργεί Vanbar καθώς επίσης θα υπάρχει και φαγητό για τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

Dj’s θα καλύψουν μουσικά την εκδήλωση η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.


Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

11:00 το πρωί του Σαββάτου  θα ξεκινήσει η περιήγηση των κλασικών οχημάτων.

Η Λέσχη έχει διαμορφώσει μία διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Αράχθου με πρώτη στάση στο γραφικό λιμάνι της Κόπραινας.

Στη συνέχεια της διαδρομής με κατεύθυνση προς την πόλη θα γίνει στάση για φωτογραφίες δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και στη συνέχεια κατεύθυνση προς το κέντρο του κάμπου της Άρτας όπου έχει οργανωθεί το μεσημεριανό φαγητό.

Στην επιστροφή υπάρχει η δυνατότητα για όσους επισκέπτες το επιθυμούν να κινηθούν προς την Κορωνησία πάνω στη μοναδική διαδρομή ανάμεσα στη θάλασσα του Αμβρακικού και τη λιμνοθάλασσα της Λογαρούς.

Τα οχήματα θα επιστρέψουν στον χώρο της έκθεσης για να ετοιμαστούν και να υποδεχθούν το κοινό για την δεύτερη ημέρα.

20:30:  απονομές των αναμνηστικών

21:00 live με τους: @West Coast the band https://www.facebook.com/bandwestcoast σε ρυθμούς   rhythm ’n’ blues, funk και rock.

Ακολουθεί dj party μέχρι πολύ αργά.


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

11:00 αναχώρηση των οχημάτων για επίσκεψη σε σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας καθώς επίσης και στάση για καφέ και φωτογραφίες.

Τα οχήματα θα σταθμεύσουν στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας όπου οι συμμετέχοντες  αφού ξεναγηθούν στο Βυζαντινό Ναό της Πολιούχου της πόλης μας, θα αναχωρήσουν πεζή για επίσκεψη στο παρακείμενο πρόσφατα αναστηλωθέν Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας.

Η περιήγηση θα συνεχιστεί στον μεγαλοπρεπή Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτισσας.

Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχει αναλυτική πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος. 

Λίγο πριν την αναχώρηση θα συναντηθούν όλοι να απολαύσουμε τον καφέ μας.

14:00 Λήξη εκδήλωσης και αναχώρηση των οχημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]