Ιωάννινα /Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας....

 


...... Μερόπη Τζούφη παρέστη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


 


«Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στο μνημείο που θυμίζει στις νεότερες γενιές την ιστορία των  Μικρασιατών που ήρθαν στον τόπο μας μετά την καταστροφή το 1922, όταν ξεριζώθηκαν με τον πλέον βίαιο τρόπο και άφησαν πίσω τους τη γη τους. Μια ιστορία γραμμένη με αίμα και πόνο, από ανθρώπους που έφυγαν κυνηγημένοι, βρήκαν έναν νέο τόπο να στήσουν το βιός τους, όχι καλοδεχούμενοι πολλές φορές και σε αυτόν τον τόπο κατάφεραν και έφεραν τον πολιτισμό και τις αξίες τους και τις επικοινώνησαν σε τέτοιο βαθμό που σήμερα είναι άρρηκτα δεμένες με τον τόπο μας. Με πίστη και πείσμα έκαναν μια νέα αρχή, προκαλώντας μια υγιή κοινωνική αλληλεπίδραση.


Σε κρίσιμες εποχές, όπως η σημερινή, η συλλογική μνήμη είναι πολύτιμη για να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος και να παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και να αναζητούμε λύσεις που θα προσφέρουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους ανθρώπους. Και φυσικά να σταθούμε απέναντι σε επιλογές που στοχοποιούν τη σημερινή προσφυγιά και μετανάστευση, ως υπεύθυνη των δεινών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως είχαν πράξει και στο παρελθόν.


Οι πολιτικές ελίτ και στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, επανέρχονται επιθετικά στις πολιτικές του «κλεισίματος των συνόρων», με πρόσφατη πρωταγωνίστρια τη Γερμανία, την ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής οικονομίας, με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς.



Η Νέα Αριστερά θα σταθεί απέναντι σε όλες αυτές τις επιλογές και θα παλέψει απέναντι σε πολιτικές εξόντωσης, στοχοποίησης και αποκλεισμού σε στρατόπεδα για τους κατατρεγμένους των πολέμων και της κλιματικής κρίσης. Απαιτούνται υλικοί και ανθρώπινοι πόροι και πολιτικές ενσωμάτωσης που τις έχει ανάγκη η πατρίδα μας σε πολλά πεδία, με σοβαρούς, διαφανείς ρυθμιστικούς κανόνες.


Αυτό αποδεικνύει και η σημερινή ημέρα και η μακρά ιστορική παρακαταθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]