Στη Βουλή ....το αίτημα κατοίκων των Μαστοροχωρίων για το ΑΤ της περιοχής


Aναφορά  κατατέθηκε  στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2849/26-09-2024 σχετικά με το θέμα « Αίτημα κατοίκων των Μαστοροχωρίων των Ιωαννίνων να ληφθεί κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προς αποτροπή της κατάργησης του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού και του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Πυρσόγιαννης, ώστε να μην απολεσθεί το αίσθημα ασφάλειας των ντόπιων κατοίκων στην περιοχή, που σε περίπτωση κατάργησης των ανωτέρω, διακυβεύεται στο έπακρο  ».

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 25/9/2024


Της: Αθανασίου Μαρίας, Βουλευτού Β'2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Αίτημα κατοίκων των Μαστοροχωρίων των Ιωαννίνων να ληφθεί κάθε δυνατή

πολιτική πρωτοβουλία προς αποτροπή της κατάργησης του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού και του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Πυρσόγιαννης, ώστε να μην απολεσθεί το αίσθημα ασφάλειας των ντόπιων κατοίκων στην περιοχή, που σε περίπτωση κατάργησης των ανωτέρω, διακυβεύεται στο έπακρο»

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας επί του επισυναπτόμενου στην παρούσα, από 18/9/2024 κειμένου Ανοιχτής Επιστολής, που μας προώθησε μέσω email εκπρόσωπος ομάδας κατοίκων των Μαστοροχωρίων των Ιωαννίνων, όπου περιγράφεται η έντονη ανησυχία των τελευταίων για την διάχυτη φήμη περί επικείμενης κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Πυρσόγιαννης, που βρίσκονται αμφότερα στην ευρύτερη περιοχή τους. Οι ανωτέρω πολίτες, αφού κάνουν λόγο για μια έξαρση της παραβατικότητας που μπορεί να διαπιστωθεί στην περιοχή τους με απλή αναδρομή στο βιβλίο συμβάντων του ως άνω υπό κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος, συμπεραίνουν, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας, ότι η ολοκλήρωση της σχετικής κατάργησης θα προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της εγκληματικότητας στην περιοχή τους. Τονίζοντας οι ως άνω συμπολίτες μας ότι η τοπική κοινωνία συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των εξόδων λειτουργίας των παραπάνω αστυνομικών Σταθμών και σχολιάζοντας με πικρία το αίσθημα εγκατάλειψης που νιώθουν από την Πολιτεία σε πλείστα θέματα, ως «ακρίτες», κατά την επικοινωνία τους μαζί μας, μας παρακίνησαν να μεσολαβήσουμε ενώπιόν σας, προκειμένου να σας θέσουμε υπόψη το αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής να λάβετε κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς αποτροπή της κατάργησης του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού και του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Πυρσόγιαννης, ώστε να μην απολεσθεί το αίσθημα ασφάλειας στους ντόπιους κατοίκους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και αφού λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στην συνημμένη Ανοιχτή Επιστολή, σας παρακαλώ, να τα εξετάσετε και να αποφανθείτε σχετικά

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Αθανασίου Μαρία

Επισυνάπτεται: Αντίγραφο της ως άνω αναφερόμενης Ανοιχτής Επιστολής

Από:

Στάλθηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 10:07 πμ Προς: Κ.Ο. Ελληνική Λύση Θέμα: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΣ: Κάθε αρμόδιο

ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη κατάργηση Α/Σ Πυρσόγιαννης

ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ 17.09.2024

Με ιδιαίτερη ανησυχία, οι κάτοικοι των Μαστοροχωρίων της Κόνιτσας, γινόμαστε το τελευταίο διάστημα, δέκτες έντονης φημολογίας, ότι επίκειται το κλείσιμο και η οριστική κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης. Παρ’ όλο που ευχόμαστε οι παραπάνω φήμες να είναι ανυπόστατες, εν τούτοις η εμπειρία μας, έχει αποδείξει ότι συνήθως "καπνός χωρίς φωτιά" δεν υπάρχει και πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχουμε υπάρξει μάρτυρες προειλημμένων αποφάσεων, οι οποίες έχουν αποβεί επιζήμιες για τον τόπο μας.

Και πράγματι, μια τέτοια απόφαση, θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στην περιοχή μας, ένα τόπο παραμεθόριο, που οι ολιγάριθμοι "ακρίτες" κάτοικοί του, το ελάχιστο που ζητούν από την Πολιτεία, είναι μια στοιχειώδης ασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες τους. Μια έρευνα στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, θα διαπιστώσει μια έξαρση των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Διαρκείς διαρρήξεις, κλοπές, εισβολές ακόμη και σε κατοικημένα σπίτια, έχουν ρίξει ένα πέπλο φόβου σε όλους τους κατοίκους και μόνο η παρουσία της Αστυνομίας μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για τα χειρότερα. Οι ολιγότεροι των αναγκαίων υπηρετούντες άνδρες της Αστυνομίας, υπερβάλλουν εαυτούς και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τυχόν απομάκρυνσή τους, θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τους επίδοξους κακοποιούς, εγχώριους και εισαγόμενους. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Πυρσόγιαννης στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρείται δωρεάν από τον τοπικό Σύλλογο και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά, προς κάθε αρμόδιο και προς κάθε δυνάμενο να βοηθήσει! Η Ελληνική Πολιτεία, αργά αλλά σταθερά έχει επιλέξει να αποσυρθεί από την ακριτική περιοχή μας. Έκλεισαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Τράπεζες, περιορίστηκαν δραματικά οι συγκοινωνίες. Ας μη μας στερήσει και το τελευταίο μας στήριγμα. Την παρουσία της Αστυνομίας. Αν το Κράτος επιθυμεί να εξακολουθούμε να "φυλάμε Θερμοπύλες", ας φροντίσει τουλάχιστον να το κάνουμε με τη στοιχειώδη ασφάλεια.

Εκ μέρους κατοίκων της ΔΕ Μαστοροχωρίων Δήμου Κόνιτσας

ΔΗΜΑΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας ( ΔΕ Μαστοροχωρίων ) ΣΔΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας ( ΔΕ Μαστοροχωρίων ) ΒΑΔΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Οξυάς ΒΑΤΣΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρόεδρος ΔΚ Πυρσόγιαννης ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πρόεδρος ΔΚ Πληκατίου ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Καστάνιανης ΡΑΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Βούρμπιανης ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Χιονιάδων ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Ασημοχωρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]