Ντίνος Καρύδης: Έτσι τον αποχαιρετά το Αρχείο της ΕΡΤ – Το απόσπασμα από την αξέχαστη σειρά «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα»

 


«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο.



Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και υπήρξε αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και στην συνέχεια έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, καθώς και από τον ρόλο του σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα.



Η παρουσία του Ντίνου Καρύδη σε θέατρο, κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση ήταν πλούσια.  Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Αρχείο της ΕΡΤ, ο αξέχαστος ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές σειρές και εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.


Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Ο άγνωστος πόλεμος (1971), Το κορίτσι της Κυριακής (1972), Ο Δρόμος (1977), Η κραυγή των λύκων (1981), Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987), Το Θέατρο της Δευτέρας, επεισόδιο: ”Εφιαλτικό παιχνίδι” (1977), Το Θέατρο της Δευτέρας επεισόδιο: Κατά φαντασίαν ασθενής (1982), κ.ά.


Παράλληλα, ο Ντίνος Καρύδης δάνεισε τη φωνή του σε δεκάδες μεταγλωττίσεις για παιδικές σειρές που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.



Ο Ντίνος Καρύδης στον Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα

Το Αρχείο της ΕΡΤ τον αποχαιρέτησε με ένα απόσπασμα από μια ιστορική και αξέχαστη σειρά, τον Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα, παραγωγής 1987.


Η συγκεκριμένη σειρά, που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Μαρή, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση της ΕΡΤ-2 το 1987, σε σενάριο Βασίλη Μανουσάκη και σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου και υπήρξε το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα εκείνης της χρονιάς.


Στην σειρά πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί: Μιμή Ντενίση, Γρηγόρης Βαλτινός, Σταύρος Ξενίδης, Νίκος Γαλανός, Βύρων Πάλλης, Ρίκα Διαλυνά, Τρύφων Καρατζάς, Ντίνος Καρύδης, Τάκης Χρυσικάκος, Βιβέτα Τσιούνη, κ.ά.


Η υπόθεση της σειράς ήταν η εξής. Ο Τιμόθεος Κώνστας (Βύρων Πάλλης), ένας πλούσιος επιχειρηματίας, αναμειγνύεται στην ανακάλυψη ενός θησαυρού, κρυμμένου από την περίοδο της Κατοχής και πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ανιψιός και κληρονόμος του Νικόδημος (Γρηγόρης Βαλτινός) αποφασίζει να διαλευκάνει το μυστήριο του θανάτου του και ερωτεύεται τη Μάγδα Κώνστα (Μιμή Ντενίση), χήρα του θείου του. Το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο Αστυνόμος Μπέκας (Σταύρος Ξενίδης).


Στο απόσπασμα, ο Ξάνθος (Ντίνος Καρύδης) συναντά τους ανθρώπους που γνωρίζουν διάφορα στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία του θησαυρού. Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από τον Τιμόθεο Κώνστα, την Ίρμα Κονταλέξη (Ρίκα Διαλυνά), την Κάτια Αργύρη (Βιβέτα Τσιούνη) και τον Άρη Αποστόλου (Χρήστος Ζορμπάς). Ο Ξάνθος αποκαλύπτει πως γνωρίζει το νησί κοντά στο οποίο είναι κρυμμένος ο θησαυρός και ζητά από τους υπόλοιπους να συνεργαστούν για να τον ανακαλύψουν. Ο Τιμόθεος Κώνστας αρνείται να συνεργαστεί και αποχωρεί. Το ίδιο βράδυ θα βρεθεί νεκρός στο υπνοδωμάτιό του.

πηγή znews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]