ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΩΝ/Απαιτούμε την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στα Προεδρικά του καθήκοντα


 

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Γιάννενα, που δίνουμε καθημερινά σκληρούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες κάτω από δύσκολες συνθήκες ,που δώσαμε με αυταπάρνηση την μάχη των Ευρωεκλογών πετυχαίνοντας  στον νομό μας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά για το κόμμα της τάξης του 18%, (παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που συναντήσαμε από την διασπαστική δράση των αποστατών με επικεφαλής την τοπική βουλεύτρια ) ,εμείς τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαχρονικά προσφέρουμε στο κόμμα της καρδιάς μας χωρίς ποτέ να διεκδικούμε  ανταλλάγματα ,καρέκλες και οφίτσια ,βιώνουμε έντονα την εσωτερική κρίση του κόμματός μας, που ένα περίπου χρόνο τώρα, έχει δημιουργήσει ατέλειωτη εσωστρέφεια, και απαξιώνει στην κοινωνία τους δικούς μας αγώνες, αφαιρώντας από το κόμμα μας την επιρροή, την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του.

 Την ίδια ώρα που η κοινωνία ασφυκτιά από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του καθεστώτος Μητσοτάκη, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, τη παραπέρα φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων.

Στην συνεδρίαση της ΚΕ 6-7 Σεπτεμβρίου, 163 μέλη της προχώρησαν στην ανατροπή του εκλεγμένου από τη βάση (135.000 μελών) με ποσοστό 56% Προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη τελείως αιφνιδιαστικά , χωρίς καμία προειδοποίηση χωρίς καμία πολιτική αιτιολόγηση ,χωρίς να μάθουμε ποτέ  τα πραγματικά αίτια επιβολής στον Πρόεδρο μας μιας τέτοιας εξοντωτικής ποινής όπως είναι η μομφή. 

Ποτέ άλλοτε στην πολιτική ζωή της χώρας δεν ανατράπηκε Πρόεδρος κόμματος με πρόταση μομφής και κηρύχτηκε έκπτωτος από ένα όργανο παντελώς αναρμόδιο, όπως είναι η Πολιτική Γραμματεία.

 Πρόκειται για μοναδικό ιστορικό προηγούμενο αντιδημοκρατικής εκτροπής που βαραίνει όλους αυτούς της Κ.Ε που συνέργησαν με την ψήφο τους και αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη βάση του κόμματος.

Ποια σοβαρότητα και ποια αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα Ευρωπαϊκό κόμμα του προοδευτικού τόξου και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που μετέρχεται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους προκειμένου να «ξεφορτωθεί» έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο επειδή κάποιοι εκπρόσωποι της κομματικής «νομενκλατούρας» τον αισθάνονται ως απειλή για τα δικά τους συμφέροντα.

Θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτική και ανέντιμη την στάση κορυφαίων στελεχών που επικαλούνται σήμερα την ενότητα και την συντροφικότητα όταν με τις καθημερινές εμπρηστικές-εκδικητικές δηλώσεις τους εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη δοκιμάζουν τις ψυχικές αντοχές των ταλαιπωρημένων μελών της βάσης.

Τα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατοντάδες συντρόφους και φίλους του κόμματος στον νομό μας, καθώς και με την εκφρασμένη αγανάκτηση χιλιάδων αγνών αριστερών σε όλη τη χώρα και δηλώνουμε ότι:

Κρίνουμε απαράδεκτη  και διαλυτική την απόφαση της ΚΕ και συγκεκριμένα των 163 μελών για την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου Στέφανου Κασελάκη και κατ επέκταση αναρμόδια την Πολιτική Γραμματεία  να κηρύξει έκπτωτο το Στέφανο Κασελάκη για τους κάτωθι λόγους: 1. Η Κ.Ε. αναίρεσε την προηγούμενη απόφασή της που είχε ήδη προκηρύξει για την εισήγηση του καταστατικού σχετικά με το Καταστατικό Συνέδριο και δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να συζητηθεί η πρόταση του καταστατικού . 2. Η Κ.Ε. λειτούργησε αντιθεσμικά και μη νόμιμα ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, η οποία κατέστει για κάποιους φανερή και για κάποιους άλλους μυστική, με τρόπο ώστε να καταπατάται το δικαίωμα της ισότητας της ψήφου. Συνεπώς η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι διάτρητη. 3. Η πολιτική Γραμματεία εκ του καταστατικού είναι εκτελεστικό όργανο και δεν έχει την αρμοδιότητα να κηρύσσει έκπτωτο τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο από τα μέλη του κόμματος. 

Αρμόδιο να αποφανθεί για την αμφισβητούμενη πρόταση μομφής είναι μόνο το ανώτατο όργανο του κόμματος που είναι το συνέδριο, το οποίο σημειωτέον μπορεί και να μην δεχθεί την εν λόγω πρόταση μομφής. Τέλος , επισημαίνουμε ότι η τελική απόφαση για την εκλογή του Προέδρου του κόμματος ανήκει μόνο στα μέλη. 

Για τον λόγους αυτούς:

Απαιτούμε την αποκατάσταση της κομματικής και δημοκρατικής νομιμότητας και λειτουργίας.

Απαιτούμε την επιστροφή του σ. Στέφανου Κασσελάκη στα Προεδρικά του καθήκοντα 

Ο λαός κουράστηκε να παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την Αξιωματική Αντιπολίτευση,πολλούς μήνες τώρα να είναι βυθισμένος στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια των μηχανισμών του.

Δηλώνουμε σε αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «ιδιοκτήτες του

κόμματος» ότι ΕΙΜΑΤΕ ΕΔΩ! Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 

Ιωάννινα 18/9/2024



Τα μέλη της ΝΕ


1. Οικονόμου Βασίλης Συντονιστής ΝΕ

2. Κολοκούρη Ελένη Αναπληρώτρια Συντονίστρια

3. Βυζούκη Ελπινίκη μέλος συντονιστικού ΝΕ

4. Γιωτάκη Ελένη μέλος συντονιστικού ΝΕ

5. Παλάσχας Πέτρος μέλος συντονιστικού ΝΕ

6. Γραμματικάκη Αναστασία μέλος ΝΕ

7. Κολιγιότης Χριστόφορος μέλος ΝΕ

8. Μακόπουλος Χαράλαμπος μέλος ΝΕ

9. Μπίτσικας Άγγελος μέλος ΝΕ

10. Ντάσκαρη Ελένη μέλος ΝΕ

11. Παξιμαδάκης Θαλής μέλος ΝΕ

12. Πέτσιου Αθηνά μέλος ΝΕ

13. Σδράλαγκα Κωνσταντίνα μέλος ΝΕ

14. Σταμάτης Γεώργιος μέλος ΝΕ

15. Τζίμα Μαρία μέλος ΝΕ

16. Χαρίσης Δημήτριος μέλος ΝΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]