Ανοιχτή επιστολή κατοίκων Μαστοροχωρίων :Έκκληση πρoς κάθε αρμόδιο ...να μην κλείσει το Α.Τ και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης ...

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΣ: Κάθε αρμόδιο

ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη κατάργηση Α/Σ Πυρσόγιαννης


                               ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ 17.09.2024

Με ιδιαίτερη ανησυχία, οι κάτοικοι των Μαστοροχωρίων της Κόνιτσας, γινόμαστε το τελευταίο διάστημα, δέκτες έντονης φημολογίας, ότι επίκειται το κλείσιμο και η οριστική κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης.

Παρόλο που ευχόμαστε οι παραπάνω φήμες να είναι ανυπόστατες, εν τούτοις η εμπειρία μας, έχει αποδείξει ότι συνήθως ‘καπνός χωρίς φωτιά’ δεν υπάρχει και πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχουμε υπάρξει μάρτυρες προειλημμένων αποφάσεων, οι οποίες έχουν αποβεί επιζήμιες για τον τόπο μας.

Και πράγματι, μια τέτοια απόφαση, θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στην περιοχή μας, ένα τόπο παραμεθόριο, που οι ολιγάριθμοι ‘ακρίτες’ κάτοικοί του, το ελάχιστο που ζητούν από την Πολιτεία, είναι μια στοιχειώδης ασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Μια έρευνα στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, θα διαπιστώσει μια έξαρση των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Διαρκείς διαρρήξεις, κλοπές, εισβολές ακόμη και σε κατοικημένα σπίτια, έχουν ρίξει ένα πέπλο φόβου σε όλους τους κατοίκους και μόνο η παρουσία της Αστυνομίας μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για τα χειρότερα. Οι ολιγότεροι των αναγκαίων υπηρετούντες άνδρες της Αστυνομίας, υπερβάλλουν εαυτούς και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τυχόν απομάκρυνσή τους, θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τους επίδοξους κακοποιούς, εγχώριους και εισαγόμενους. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Πυρσόγιαννης στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρείται δωρεάν από τον τοπικό Σύλλογο και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά, προς κάθε αρμόδιο και προς κάθε δυνάμενο να βοηθήσει! Η Ελληνική Πολιτεία, αργά αλλά σταθερά έχει επιλέξει να αποσυρθεί από την ακριτική περιοχή μας. Έκλεισαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Τράπεζες, περιορίστηκαν δραματικά οι συγκοινωνίες. Ας μη μας στερήσει και το τελευταίο μας στήριγμα. Την παρουσία της Αστυνομίας. Αν το Κράτος επιθυμεί να εξακολουθούμε να ‘φυλάμε Θερμοπύλες’, ας φροντίσει τουλάχιστον να το κάνουμε με τη στοιχειώδη ασφάλεια.


                                                                                            Εκ μέρους κατοίκων της ΔΕ Μαστοροχωρίων Δήμου Κόνιτσας

ΔΗΜΑΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας(ΔΕ Μαστοροχωρίων) 

ΣΔΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας (ΔΕ Μαστοροχωρίων)

ΒΑΔΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Οξυάς

ΒΑΤΣΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρόεδρος ΔΚ Πυρσόγιαννης

ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πρόεδρος ΔΚ Πληκατίου

ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Καστάνιανης

ΡΑΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Βούρμπιανης

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Χιονιάδων

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Πρόεδρος ΔΚ Ασημοχωρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]