ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Ιωάννινα:Εικόνες μαρασμού, εγκατάλειψης και επικινδυνότητας στο Πανηπειρωτικό Στάδιο

 



Με αφορμή την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης του Νίκου Εξαρχου, βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, για την τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Γιάννενα, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση σήμερα από τον χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου για να αναδειχτούν τα ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες αθλούμενους, αθλητικά σωματεία και επισκέπτες των εγκαταστάσεων. 



Ο Ν. Έξαρχος, ανάμεσα στα άλλα, ανέδειξε τις εικόνες εγκατάλειψης, μαρασμού και επικινδυνότητας των αθλητικών χώρων που διαχειρίζεται η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου. Εξήγησε ενδελεχώς ότι το Πανηπειρωτικό Στάδιο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ στο γήπεδο στίβου, το μοναδικό ολυμπιακών προδιαγραφών στην πόλη, όπως επισήμανε, το ταρτάν είναι διαλυμένο. Δεν υπάρχει κανένας στεγασμένος χώρος, ώστε να επιτρέπει την άθληση στον στίβο σε μέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανέφερε. 



Ακολούθως η Όλυ Τσουμάνη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπενθύμισε ότι οι οργανώσεις του ΚΚΕ έχουν πραγματοποιήσει πάμπολλες παρεμβάσεις στο παρελθόν για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών από τη σκοπιά της ανάγκης ο γιαννιώτικος λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές ασφαλείς και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαρακτήρισε επιλεκτικά αναρμόδιο το κεντρικό και το τοπικό κράτος, όταν είναι να ασχοληθούν με τις λαϊκές ανάγκες, σε αντίθεση με την ταχύτητα που προτάσσουν την υλοποίηση έργων για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.


Τέλος, η Κομματική Οργάνωση καλεί τον γιαννιώτικο λαό να εντείνει την πίεση για να ληφθούν μέτρα για: 


- Αντικατάσταση του στεγάστρου στο κλειστό κολυμβητήριο, ενεργειακή αναβάθμισή του, ανανέωση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χωρίς να διακοπεί η μακροχρόνια πρόσβαση στους αθλούμενους και τα ερασιτεχνικά σωματεία.


- Λειτουργία του φωτισμού στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στους χώρους για το κοινό, αποκατάσταση των φθορών σε δάπεδα, μπασκέτες, γηπεδάκια και άλλους παρακείμενους χώρους και αντικατάσταση του ταρτάν στον στίβο του Πανηπειρωτικού.


- Δημιουργία κλειστού χώρου για τη διεξαγωγή των αθλημάτων του στίβου.


- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. στις αργίες, απ’ τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που έχουν τη δυνατότητα οι λαϊκές οικογένειες να τις επισκεφτούν, συναντάνε απαγορευτικό), την εφαρμογή του θερινού ωραρίου, που καταχρηστικά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]