Ταξί /Αρνούνται οι οδηγοί να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα για πληρωμές με κάρτα ....

 


Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα  σήματα που θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πίσω δεξί μέρος του οχήματος και με τα οποία θα ενημερώνουν τους πελάτες τους πως μπορούν να πληρώσουν με κάρτα .

Ο  λόγος ;Το υπερβολικό μέγεθος όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί :

 "Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η απόφαση για την τοποθέτηση αυτής της σήμανσης με το καρτελάκι «έκτρωμα» των 25 * 12cm στην πίσω δεξιά πόρτα του οχήματος κατέστησε σαφές ότι, ήταν αρνητική και παρόλο που μπήκε στη διαδικασία συσκέψεων και την τηλεδιασκέψεων με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, για να αλλάξει το σημείο τοποθέτησης και των διαστάσεων, προτείνοντας διαφορετικά σημεία, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Για αυτό οφείλαμε να τους ενημερώσουμε για άλλη μια φορά με σχετικό έγγραφο ότι, δεν είμαστε αρνητικοί στη σήμανση για την σωστή ενημέρωση του επιβάτη, αλλά είμαστε κάθετα αρνητικοί στην συγκεκριμένη σήμανση, η οποία λόγω μεγέθους και τοποθεσίας επικόλλησης είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη ως προς την καλή οδική συμπεριφορά των συναδέλφων και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, λόγω του ότι κόβουν μεγάλο μέρος από το οπτικό πεδίο του εκάστοτε οδηγού, κρύβοντας την ορατότητα από την πίσω δεξιά πόρτα και για αυτούς τους λόγους αρνούμαστε την παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών προς επικόλληση στα οχήματα ταξί."

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την τοποθέτηση αυτών των αυτοκόλλητων  που  ανακοινώθηκε στις 31 Ιουλίου   ορίζει πως αν δεν τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο εντός 3 εβδομάδων από την ώρα παραλαβής θα επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ .

Οπως σημειώνει το ertnews.gr, επειδή, με βάση την απόφαση, δεν μπορεί να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση των τριών εβδομάδων για την τοποθέτηση των αυτοκόλλητων, το ΥΠΕΘΟ πρόκειται να προχωρήσει στην τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τον τρόπο διάθεσης των αυτοκόλλητων σημάτων.


Μια πιθανή εκδοχή είναι η νέα απόφαση να ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν υποχρέωση να παραλάβουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας από την εφορία τα αυτοκόλλητα . Μια άλλη εναλλακτική, να τους σταλεί με email το αυτοκόλλητο, να αναλάβουν να το εκτυπώσουν και να το κολλήσουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΟ είναι αποφασισμένο με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ να επιβάλλει πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]