ΠΓΝΙ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

Στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας



            

"Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στις 11/9 προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τον χαρακτηρισμό της Πρέβεζας ως προβληματική και άγονη περιοχή και με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώνω τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού, να υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα, μέσω της συμπερίληψης της Πρέβεζας ως τέτοιας περιοχής, στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, με την άμεση έκδοση νέας ΚΥΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Πρέβεζα είχε αποχαρακτηριστεί από προβληματική και άγονη περιοχή, με τις διατάξεις του αρ. 137 ν.4600/2019 (Α’ 43/9-3-2019) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προς την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας, κατέθεσα τη σχετική επίκαιρη ερώτηση. 

Η ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργού στη σημερινή συζήτηση, στην οποία εκφράστηκε η ρητή πρόθεση για τον εκ νέου χαρακτηρισμό της Πρέβεζας ως προβληματικής και άγονης περιοχής, επιβεβαιώνει τη συνολική διάθεση συνεργασίας του Υπουργείου, προκειμένου για την ενίσχυση του συστήματος υγείας γενικά και ειδικότερα, στον νομό μας.

Άλλωστε, όπως συζητήθηκε και στην Ολομέλεια, το Υπουργείο Υγείας, μέσω των πολυάριθμων δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, έχει συμβάλει στην αναβάθμιση των δομών υγείας του νομού μας, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο εκ νέου χαρακτηρισμός της Πρέβεζας ως προβληματικής και άγονης περιοχής, αποτελεί μία ακόμα μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου Υπουργείου, η οποία θα συμβάλει στην προσέλκυση ειδικευμένων ιατρών στις δομές υγείας που εδρεύουν σε αυτή και ειδικά, στο Γενικό Νοσοκομείο της. 

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον Οκτώβρη θα εκδοθεί πρόσκληση για την κάλυψη 250 οργανικών θέσεων, σε δομές υγείας που εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, επομένως η πρόσκληση αυτή θα αφορά πλέον και το Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας, αλλά και τις λοιπές δομές υγείας της Πρέβεζας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι τον ίδιο μήνα θα έρθει και τροπολογία από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη θέσπιση θεσμικών κινήτρων, για τους γιατρούς που απασχολούνται σε Περιφερειακά Νοσοκομεία.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, άλλα και συνολικά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τόσο για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα, όσο και για τις έως τώρα ενέργειές τους, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νομού μας.

Η συνεργασία και η συνεχής επικοινωνία με την ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου θα συνεχιστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ανάγκες των συμπολιτών μας θα παραμείνουν στο επίκεντρο και οι δομές υγείας του νομού μας, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, θα ανταποκρίνονται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στις ολοένα αυξανόμενες και σύγχρονες ανάγκες."


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]