Πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση Πνευμονολογίας στα Ιωάννινα


 Για 5η συνεχή χρονιά η πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση Πνευμονολογίας με τίτλο "What is New in Respiratory Medicine" υπό την διοργάνωσης της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Du Lac. 

Το Συνέδριο θα προσφέρει ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα με σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές που θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα προκειμένου να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν ζωντανά τα θέματα που περιλαμβάνει το Επιστημονικό Πρόγραμμα. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης Πνευμονολογίας, αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα των Παθολογικών Ειδικοτήτων σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, κλινικής πρακτικής, καθώς και στο ρόλο του Πνευμονολόγου στη συνεργασία του με άλλες ειδικότητες.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 με τη φιλοξενία σεμιναρίου Basic Life Support (BLS), ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με πρακτική άσκηση που παρέχεται στους φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν επείγουσες καταστάσεις και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. 

Την ίδια ημέρα στις 17.00 θα διεξαχθεί ειδική ενότητα αφιερωμένη στην εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση των πιο συχνών αναπνευστικών προβλημάτων. Θα διαπραγματευθεί την αναγνώριση στην κοινότητα, την κλινική διάγνωση και το λειτουργικό έλεγχο του αναπνευστικού, τον απεικονιστικό έλεγχο και και στις θεραπευτικές στρατηγικές, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία Πνευμονολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο, καθώς και στα κριτήρια παραπομπής στο νοσοκομείο. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.30.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τους 450 από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://winrespmed2024.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]