[Ελλάδα]Η Σπιναλόγκα βγήκε από το σκοτάδι - Φως ξανά στη νησίδα - σύμβολο

 


Η Σπιναλόγκα, η νησίδα- σύμβολο του ανθρώπινου πόνου και της δύναμης, άναψε τα φώτα της ξανά τον Σεπτεμβρίο, φωτίζοντας το βαρύ ιστορικό της φορτίο

Με την πρώτη ακτίνα φωτός να αγκαλιάζει τα τείχη της, η νησίδα που κάποτε φιλοξενούσε τους λεπρούς, αποκαλύπτεται με μεγαλοπρέπεια και τη νύχτα, προκαλώντας δέος και συγκίνηση στους ντόπιους και τους τουρίστες που την αντικρίζουν. Ένα μνημείο γεμάτο ιστορία και πόνο αναγεννίεται, ξυπνώντας έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες, καθώς ο θρύλος της Σπιναλόγκας συνεχίζει να ζει μέσα απο το φώς.


Η φωταγώγηση αυτή, αν και αναμενόμενη εδώ και καιρό, καθυστέρησε προκαλώντας αντιδράσεις απο τις τοπικές επιχειρήσεις στην πλάκα, οι οποίες την χαρακτήρισαν "άσκοπη" λόγω του οτι η τουριστική σεζόν πλησιάζει στο τέλος της. Παρόλα αυτά, οι επιχειρηματίες περιμένουν τη νέα σεζόν με αισιοδοξία, πιστεύοντας οτι το φώς της Σπιναλόγκας θα φέρει μια περεταίρω αναζωογόνηση στην τοπική οικονομία και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, αναδεικνύοντας το μνημείο σε σύμβολο όχι μόνο της ιστορίας αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυση της φωταγώγησης με σκοπό να αναδειχθούν τα σπίτια του νησιού, προσφέροντας στους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία που θα θυμίζει τις σκοτεινές εποχές των λεπρών. Ένα μνημείο που κουβαλάει πόνο το θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων, θα συνεχίσει να λάμπει φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό της γραφικής Ελούντας.

πηγή neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]