ΦΣ Ιωαννίνων για τη μείωση της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης/ Μία ακόμη νίκη των αγώνων μας!



  Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, τη Δευτέρα 23/9, μειώνεται η τιμή της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης απεριόριστων διαδρομών στο αστικό λεωφορείο, στα 20€, για όλο το χρόνο.

  Αυτή η απόφαση βέβαια, δε πάρθηκε με το χέρι στην καρδιά από την εταιρεία ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ιωαννίνων η οποία πλουτίζει χρόνια τώρα πάνω στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών μας ή απ’ το δημοτικό συμβούλιο. Πάρθηκε έπειτα απ’ τις συνεχόμενες πιέσεις και διεκδικήσεις των φοιτητών μέσα από τους αγωνιστικούς φοιτητικούς συλλόγων τα τελευταία χρόνια, που κορυφώθηκε με τους αγώνες για σύγχρονη ασφαλή δημόσια και δωρεάν μετακίνηση μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φλεβάρη 2023. Μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων την προηγούμενη χρονιά τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της μετακίνησης, ιδίως μετά την παράνομη(!) αύξηση της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης πέρσι. 

Με συνεχείς κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, καταφέραμε ακόμα μία νίκη για όλους τους φοιτητές!

Αυτή η νίκη δεν μας χαρίστηκε ούτε μας αρκεί! Θυμίζουμε πως μέσα από μεγάλες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τον Μάρτιο του 2020 είχαν καταφέρει την μείωση της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης κατά 30% (από 35 σε 25 ευρώ). Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το σύνολο των διεκδικήσεων των Φοιτητικών Συλλόγων για σύγχρονη, ασφαλή, δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση για όλους του Φοιτητές. 

   Επιβεβαιώνεται λοιπόν άλλη μια φορά, ότι μοναδική απάντηση στις επιθέσεις που δεχόμαστε, για τη ζωή μας, τις σπουδές μας, το μέλλον μας, είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μας. Είναι ένα δυνατό φοιτητικό κίνημα, με φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς που διεκδικούν για τα δικαιώματα κάθε φοιτητή και φοιτήτριας!

 Η κατάκτηση αυτή δε δημιουργεί εφησυχασμό, αλλά αισιοδοξία και πείσμα για να συνεχίσουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση) τα οποία αποτελούν βραχνά για κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που προσπαθεί να σπουδάσει εμάς, τα παιδιά της. 


Συνεχίζουμε, με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, την Πέμπτη 26/09 18:00 στην Περιφέρεια, ενάντια στις απαράδεκτες εξώσεις των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]