Δημήτρης Δήμος: «Δυστυχώς, το μεγάλο αγκάθι στο δήμο Νικ. Σκουφά είναι ο ίδιος ο κ. Παπασιώζος

 


Συνέντευξη στο «Μαχητή Άρτας» παραχώρησε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Νικολάου Σκουφά, Δημήτρης Δήμος. Ο κ. Δήμος, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πορεία» μίλησε για τα μείζονος σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του το τρέχον διάστημα, καθώς και για τις δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στο Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, Κώστα Παπασιώζο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στο δήμο Νικολάου Σκουφά και κανείς και τίποτε άλλο.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Κατσούλα - Εφημερίδα  ΜΑΧΗΤΗΣ


Πώς κρίνετε την υπάρχουσα κατάσταση αυτή τη στιγμή στο δήμο σας; Πώς βλέπετε την καθημερινότητα των συνδημοτών σας;


«Κα Κατσούλα, όπως ξέρετε, ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια προασπίζοντας πάντα το κοινό καλό, την προστασία, όσο και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου. Με γνώμονα λοιπόν αυτό δε θα έκανα ποτέ μια στείρα αντιπολίτευση, μη ταιριάζοντας με την ηθική μου και την αγάπη μου για αυτό τον τόπο. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Παπασιώζος κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με συκοφαντίες άνευ προηγούμενου. Ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από την προεκλογική περίοδο να κατηγορεί τη δημοτική Αρχή για οικονομικές ατασθαλίες τις οποίες κατηγορίες συνέχισε μέσα στα δημοτικά συμβούλια χωρίς βέβαια αποδείξεις, με το άγχος βέβαια «κάτι να βρει» για να ικανοποιήσει τον κόσμο του. Φυσικά και δεν βρήκε τίποτα. Μετά, μας είπε μέσα σε δημοτικό συμβούλιο ότι δεν μίλησε ποτέ για οικονομικές ατασθαλίες αλλά για κακοδιαχείριση. Κακοδιαχείριση, εγκατάλειψη, και τι δεν ακούσαμε. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι όλα ήταν ένα παραμύθι. Αλλά δεν δίστασε όμως να εκθέσει ανθρώπους, αλλά το πιο βασικό εξέθεσε και εκθέτει καθημερινά τον δήμο.


Για να δικαιολογήσουν λοιπόν το αφήγημα ότι ο δήμος είναι χρεοκοπημένος, έχουν αφήσει την δημόσια περιουσία στο έλεος, χωρίς συντήρηση, να καταστρέφεται. Δυστυχώς σε αυτούς τους δέκα μήνες που διοικεί ο κ. Παπασιώζος ήταν αρκετοί για να διαλύσει ότι για πολλά χρόνια άλλοι με πολύ μεράκι έκτιζαν. Όλα σε πλήρη εγκατάλειψη. Παιδικοί σταθμοί χωρίς τρόφιμα… Υπηρεσίες χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά… Υποδομές που υπολειτουργούν… Δημοτικός φωτισμός ανύπαρκτος, παντού σκοτάδι. Πλατείες εγκαταλειμμένες, καταρρέουν από την απουσία των απαραίτητων παρεμβάσεων της δημοτικής Αρχής. Ούτε τα γρασίδια και τα λουλούδια δεν φροντίζουν με την εικόνα τους να είναι τραγική. Τα γήπεδα μετατράπηκαν σε χορτολίβαδα. Χρησιμοποιούν καταστροφέα και κυριολεκτικά έχουν διαλύσει όλα αυτά που με μεράκι και κάτω από δύσκολες συνθήκες η παράταξή μας έφτιαξε. Οι κεντρικοί δρόμοι που έγιναν απροσπέλαστοι από τα χορτάρια και τα όμορφα χωριά μας μαραζώνουν από την εγκληματική αδιαφορία τους. Μηχανολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων, σύγχρονα κτήρια, Παιδικοί σταθμοί, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας, αποχετευτικά έργα σε όλους τους οικισμούς, έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά πολλών εκατομμυρίων, ασφαλτοστρώσεις και αγροτική οδοποιία πολλών χιλιομέτρων, γήπεδα και παιδικές χαρές, έργα πολιτισμού και κοινωνική πολιτική με παράλληλη στελέχωση των υπηρεσιών».



Σε ποιους τομείς εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή;


«Δυστυχώς, ο κ. Παπασιώζος είναι το μεγάλο αγκάθι σε αυτόν το δήμο. Είναι η «νάρκη» στο σώμα της δημοκρατίας. Ο χαρακτήρας του, ο τρόπος που αντιμετωπίζει την αντίθετη πολιτική άποψη, ο λόγος του μίσους που χρησιμοποιεί. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την στάση του απέναντι σε μας ή στους δικούς του ανθρώπους που τον στήριξαν αρχικά και πλέον αποχώρησαν. Κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να έχει τους πάντες απέναντι.


Βρίζει καθημερινά κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δέρνεται στην κυριολεξία με τους Βουλευτές γιατί όπως ισχυρίζεται δεν τον βοηθούν, χωρίς βέβαια να έχει συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις. Καμία συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια, καμιά συνεργασία με τους συναδέλφους του Δημάρχους. Όλοι φταίνε εκτός απ’ αυτόν. Όλοι είναι ανίκανοι. Κλείνει με την συμπεριφορά του πόρτες που μέχρι χθες ήταν ορθάνοικτες».



Πώς κρίνετε τις ενέργειες του Δημάρχου όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να δράσει διαφορετικά για να σώσει το δήμο; Πώς;


«Να τον σώσει από τι; Ο κ. Παπασιώζος παρέλαβε ένα δήμο γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την αποτελεσματικότητα του, τις εντάξεις μεγάλων έργων και τις τεράστιες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Παρέλαβε ένα αξιόλογο ποσό κατατεθειμένο στην τράπεζα, οργανωμένες διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μέσα σε λίγους μήνες όμως ο κύριος αυτός τον ισοπέδωσε υποβαθμίζοντας όλους του θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι υποχρεώσεις που βρήκε ο κύριος Παπασιώζος είναι υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι δήμοι. Κυρία Κατσούλα στο δημόσιο υπάρχει συνέχεια. Δεν γίνεται να ξεκινήσει κάποιος από την αρχή με μηδέν υποχρεώσεις. Βρήκε συνεχιζόμενα έργα, βρήκε και οφειλές που οφείλει να πληρώσει. Όπως κάνουν όλες οι δημοτικές αρχές. Όπως κάναμε και εμείς. Να σας ενημερώσω αν και θα το ξέρετε. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ελέγθηκε από ορκωτό λογιστή, υπήρξε εσωτερικός έλεγχος, υπήρξε έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο από την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας αλλά και από την ελληνική αρχή δημόσιας τάξης. Περιττό να σας πω ότι οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν μετά από καταγγελία. Κανένας δεν είπε ότι ο δήμος είναι χρεοκοπημένος. Παρόλα αυτά ο κ. Παπασιώζος και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του από την στιγμή που ανέλαβαν τον δήμο, άρχισαν συστηματική και χυδαία επίθεση έναντι της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των προσώπων που την απαρτίζουν. 4,5 εκατομμύρια λέγανε ότι χρεωστάει ο δήμος αθροίζοντας τις υποχρεώσεις του δήμου προσθέτοντας και τα μεγάλα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο δήμος και φυσικά πληρώνονται από τα Υπουργεία. Στις υποχρεώσεις πρόσθεταν τα έργα των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Πράσινου Ταμείου» που και αυτά πληρώνονται από τα αρμόδια Υπουργεία και φυσικά φαίνονται ξεκάθαρα από τους κωδικούς του προϋπολογισμού. Βρήκαμε τα ταμεία άδεια έλεγαν. Για να δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια.


Με βάση πάντα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου το Ταμειακό Υπόλοιπο του δήμου στις 31/12/2023 ήταν 1.176.021,24 ευρώ. Δεν παίρνω χρήματα από το κράτος έλεγε γιατί χρωστάμε. Δεν έχω να πληρώσω τους υπαλλήλους έλεγε και οι δικοί του συμφωνούσαν. Στο προηγούμενο κιόλας συμβούλιο μας είπε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του, παρόλα αυτά όμως προσλαμβάνει τέσσερες ειδικούς συνεργάτες, όπως και έφερε τέσσερες υπαλλήλους με μετάταξη στο δήμο. Κατά τα άλλα δεν είχε να πληρώσει τους υπαλλήλους. Για να δούμε όμως τι εισέπραξε. Από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί αυτοτελή Πόροι) έλαβε:


Α’ κατανομή καθαρό ποσό 185.184,62 ευρώ.


Β’ κατανομή καθαρό ποσό 185.126,39 ευρώ.


Γ΄ κατανομή καθαρό ποσό 124.832,51 ευρώ.


Δ’ κατανομή καθαρό ποσό 184.571,96 ευρώ.


Ε’ κατανομή και προκαταβολή καθαρό ποσό 300.000 ευρώ.


Τα ιδία σχεδόν ποσά και στις υπόλοιπες κατανομές.


Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και όλα τα έσοδα από οφειλές ύδρευσης και άρδευσης, τέλη αποχέτευσης, τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μισθώματα, ΠΟΕ, τέλος ακίνητης περιουσίας, εισφορές σε χρήμα λόγο ένταξης πολεοδομικών σχεδίων, τέλη επιτηδεύματος και λοιπά τέλη. Ο κάθε νοήμων καταλαβαίνει ποια είναι η αλήθεια. Ο κ. Παπασιώζος πριν μερικούς μήνες πήγε λέει στο Υπουργείο Εσωτερικών να βρουν άκρη για τα χρέη και να προχωρήσουν στην ψήφιση του προϋπολογισμού.


Είπαν πως για να τον συντάξουν τους ζήτησαν: Πρώτον να γίνει αύξηση των ανταποδοτικών. Δεύτερον να ζητήσει Δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τρίτον να τεθεί ο δήμος σε καθεστώς επιτήρησης. Τελικά τι έγινε; Καμιά αύξηση των ανταποδοτικών. Δάνειο από το Παρακαταθηκών δεν πάρθηκε. Καμιά επιτήρηση του δήμου δεν έγινε. Δια μαγείας ο προϋπολογισμός έγινε. Όπως φαίνεται από την Συγκεντρωτική εικόνα Εσόδων-Δαπανών της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου το Πραγματικό Ταμειακό υπόλοιπο του δήμου μας στις 30/12/2023 ήταν 1.176.021,24 ευρώ.


Από την Συγκεντρωτική εικόνα Εσόδων -Δαπανών που ανακοίνωσε ο δήμος φαίνεται επίσης πως για τον Ιανουάριο του 2024 το πραγματικό Ταμειακό Υπόλοιπο ήταν 1.059.488,49 ευρώ. Για τον Φεβρουάριο του 2024 το Ταμειακό Υπόλοιπο ήταν 1.070.360,63 ευρώ. Κατά τα λεγόμενα του κυρίου Παπασιώζου τα ταμεία του δήμου ήταν άδεια. Όπως είπα τα ο ποσό των 4.500.000 ευρώ το οποίο επικαλούνται ότι οφείλει ο δήμος είναι αστείο γιατί υπολογίζουν και τα ανείσπρακτα τιμολόγια των έργων από το ΕΣΠΑ τα οποία φυσικά θα εισπραχθούν μέσα στο 2024. Η εμμονή του στην ανύπαρκτη χρεοκοπία γίνεται για δύο λόγους. Για να δίνει τροφή στο μύθευμα που ο ίδιος δημιούργησε και τον έφερε στη θέση του δημάρχου αλλά και μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με προφανή δόλο, με απώτερο σκοπό να μας επιβάλλει δάνειο, αδιαφορώντας για το μέλλον του δήμου μας».



Πιστεύετε ότι φέρει ο δήμαρχος την ευθύνη για την αδυναμία υλοποίησης έργων;


«Για έξι μήνες και χωρίς λόγο αρνιούνταν να συντάξουν προϋπολογισμό με την δικαιολογία ότι βρήκαν χρέη. Αρνιούνταν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα για τα οποία οι δημότες τους εμπιστεύτηκαν και οδηγούσαν τον δήμο στην επιτήρηση. Φέρανε προς ψήφιση, με καθυστέρηση έξι μηνών, έναν προϋπολογισμό ύψους 21 περίπου εκατομμυρίων. Όλους αυτούς τους μήνες της καθυστέρησης μας γέμισαν με ψέματα. Τελικά χωρίς να πάρουν δάνειο που μας έλεγαν, χωρίς αύξηση των ανταποδοτικών που ισχυρίζονταν, χωρίς καμιά επιτήρηση, έτσι δια μαγείας καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός».



Τι μηνύματα σας μεταφέρουν οι συνδημότες σας αυτή την περίοδο; Τι τους απασχολεί και τους αγχώνει;


«Γίνομαι αποδέκτης πολλών παραπόνων όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Να ξεκινήσω με το μεγάλο πρόβλημα των αγροτικών δρόμων. Περίμενα πραγματικά πολλά περισσότερα από τον κ. Παπασιώζο μιας και είναι και αυτός γεωργός. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενσυναίσθηση. Οι αγρότες έχουν αρχίσει να μαζεύουν τις παραγωγές τους. Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι είναι παρατημένοι. Δεν πέρασε καταστροφέας, γκρέιντερ, τσάπα, τίποτα. Καμιά συντήρηση για να μπορέσουν οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό. Αντί να είναι προτεραιότητα ο αγρότης, μιας κα ο δήμος μας είναι καθαρά αγροτικός δίνει 150.000 ευρώ από ΣΑΤΑ, όλη σχεδόν τη ΣΑΤΑ, για να συντηρήσει τις παιδικές χαρές. Θα μου πείτε και αυτό χρειάζεται. Ναι, αν ρέει το χρήμα. Αλλά δυστυχώς δεν ρέει. Ποτέ δεν έρρεε.


Οι χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση είναι πενιχρές, άρα ο καλός δήμαρχος θέτει τις ανάγκες σε προτεραιότητα. Και αυτός δεν το έκανε. Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας γιατί ο μοναδικός υπάλληλος που για πολλά χρονιά εξυπηρετούσε 1500 περίπου κατοίκους μεταφέρθηκε στο Νεοχώρι. Τον Παιδικό Σταθμό στον Ανθότοπο θέλουν να τον κλείσουν και πολλά παιδάκια θα μεταφέρονται στο Νεοχώρι, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά. Τα ορεινά χωριά Ζυγός, Μελάτες, Μέγκλα μαραζώνουν από την απουσία του δήμου. Το Φωτεινό για ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν είχε νερό όπως και τα περισσότερα χωριά μας. Στις Συκιές ξεραίνονται τα κτήματα από την αλμύρα που έχει φτάσει μέχρι το χωριό και την δυσλειτουργία του αρδευτικού που η δημοτική αρχή εμπιστεύτηκε σε λάθος χέρια. Το Κομπότι τους καλοκαιρινούς μήνες, τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν έχει νερό. Τα σκουπίδια γεμίζουν τους δρόμους των χωρίων μας, με τους κατεστραμμένους κάδους να μετακινούνται από τις θέσεις τους για εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων τους.


Όλα τα γήπεδα Πέτα, Κομπότι, Αγίας Παρασκευής, Κομμένου, Σελλάδων, Λουτροτόπου, έχουν μετατραπεί σε χορτολίβαδα και οι ποδοσφαιρικές ομάδες μάταια προσπαθούν με δικά τους έξοδα να συντηρήσουν αναζητώντας παράλληλα γήπεδα άλλων δήμων για τις καθημερινές τους προπονήσεις. Το πράσινο σε όλα τα σημεία του δήμου από την αδιαφορία του δήμου καταστράφηκε. Κυριαρχεί το σκοτάδι σε όλα τα χωριά από την έλλειψη φωτισμού με τα σκυλιά να τρομοκρατούν τους δημότες. Τα καθιερωμένα κούλουμα στα χωριά μας καταργούνται. Δεν έχουν εντάξει έστω και ένα έργο σε κάποιο πρόγραμμα αλλά ούτε καν έχουν δρομολογήσει. Δεν έχουν προχωρήσει κανένα έργο από αυτά που ήταν ενταγμένα από την προηγουμένη δημοτική Αρχή. Όταν δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε αυτά που βρήκαν και να διαχειριστούν κάπως την καθημερινότητα, καταλαβαίνεται πως τα μηνύματα είναι μηνύματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης».



Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για να βγείτε από το αδιέξοδο ως δήμος; Είναι εφικτές τη δεδομένη στιγμή;


«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Καθημερινά προσπαθούμε να πείσουμε την δημοτική Αρχή να σταματήσει την στείρα πολιτική που ακολουθεί. Να σταματήσει τις κραυγές, να αφοσιωθεί στον δήμο και να τρέξει όλα αυτά που βρήκε έτοιμα. Να ολοκληρώσει τα έργα εκατομμυρίων που βρήκε και να δρομολογήσει νέα αξιοποιώντας το πλούσιο Μητρώο Μελετών που παρέλαβε από την προηγουμένη δημοτική Αρχή. Ο κ. Παπασιώζος παρέλαβε ένα Πενταετές Πρόγραμμα Δράσης που συντάθηκε με πολύ κόπο και δεν έχει να κάνει τίποτα παραπάνω από το να το υλοποιήσει αξιοποιώντας τους πόρους από τα Ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα».



Τι θα πρέπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή


«Προτεραιότητα της θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη, πρέπει να έχεις όραμα για τον τόπο, να μπορείς να τον δεις στο μέλλον να μην είσαι απλός διαχειριστής. Να γυρίσουν οι νέοι στα χωριά τους, τα χωριά μας να μην ερημώσουν, και τα νέα τα παιδιά να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει μακριά από την τρέλα της μεγαλούπολης. Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο αγρότης με όλες τις υποδομές που τον στηρίζουν. Τα παιδιά με τη συντήρηση των υποδομών με έμφαση στα σχολεία. Η καθημερινότητα με τις συνεχόμενες ανάγκες της. Προτεραιότητα για την νέα δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των πολλών έργων που κληρονόμησε. Η εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης του δήμου που με μεράκι εμείς έχουμε καταρτίσει. Όπως είπα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα προγράμματα που τρέχουν μέσα από τα Υπουργεία και όχι μόνο».



Πώς ατενίζετε το μέλλον του δήμου σας, αισιόδοξα ή απαισιόδοξα;


«Ο δήμος μας έχει μια πολύ καλή πιστοποιημένη Διοικητική και Οικονομική υπηρεσία. Έχει μια πολύ καλή Τεχνική υπηρεσία. Στελεχωμένες όλες με έμπειρο προσωπικό μπορούν να εντάξουν και να υλοποιήσουν πολλά και μεγάλα έργα. Δουλειά χρειάζεται και σωστός προγραμματισμός. Αυτό πρέπει να κάνει η νέα δημοτική Αρχή, και εμείς θα είμαστε δίπλα της να βοηθήσουμε για το καλό των δημοτών. Αλλά, σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν θα δεχτούμε να μας μετατρέψουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αγαπώ αυτόν τον τόπο και θα παλέψω όσο μπορώ να έχει αυτό που του αξίζει. Και μην ξεχνάμε το σημαντικότερο κα Κατσούλα, που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Στον πολίτη πρέπει να λες μόνο την αλήθεια. Κάποιοι επιλέγουν να πολιτεύονται με τα ψέματα και τη δημαγωγία. Εγώ αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να διαμορφώσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Αυτό έκανα πάντα και έτσι θα συνεχίσω!».



*Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη με τον κ. Δήμο, να αναφέρουμε ότι επικοινωνήσαμε και με τον Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, Κώστα Παπασιώζο, και μέσα στις επόμενες ημέρες, ο «Μαχητής» θα φιλοξενήσει και δική του συνέντευξη με τις δικές του απαντήσεις στα τόσο σοβαρά θέματα που πλήττουν το δήμο Νικολάου Σκουφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]