Ελλάδα/Δύο νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο


 Δύο άνθρωποι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στη Ρόζενα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, πρόκειται για δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.


Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Στην περιοχή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ συνδράμουν εθελοντές και κάτοικοι. 


Από χθες που ξέσπασε η φωτιά είχε δοθεί εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών και συγκεκριμένα, από το χωριό Πύργος, από το Ελληνικό, από το χωριό Μεντουργιάνικα, από την περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας, από το Άνω Λουτρό Κορινθίας και από την περιοχή Κορφιώτισσα Κορινθίας.



Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια, απαιτώντας να ενισχυθούν οι δυνάμεις και τα μέσα που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.


Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και από τον Νίκο Κουτουμάνο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου και Περιφερειακό Σύμβουλο στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]