Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών :Για την πειθαρχική δίωξη του προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών εκφράζει την  συμπαράστασή του στον  Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων που διώκεται πειθαρχικά για την συμμετοχή του στις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου του. Συγκεκριμένα μια μόλις  ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου , τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  με βασική αιτιολογία ότι, συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ, δεν προέβη στην ατομική αξιολόγηση  δυο εκπαιδευτικών του  ΚΕΔΑΣΥ.

Ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Γιάννης Σταύρου είναι γνωστός στους γονείς των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα αγαπητός τόσο για το σημαντικό του επιστημονικό-εκπαιδευτικό έργο ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ, όσο και για τη δράση του στο γονικό κίνημα το οποίο υπηρέτησε για χρόνια ως μέλος και Γραμματέας της Ένωσής μας.

Η δίωξή του έχει προφανείς πολιτικοσυνδικαλιστικές  σκοπιμότητες , καθώς το τελευταίο διάστημα εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές γίνονται μάρτυρες του κλιμακούμενου αυταρχισμού της ηγεσίας  του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιχειρεί να περάσει δια «πυρός και σιδήρου», μέτρα τα οποία πλήττουν κατά κύριο λόγο τα εκπαιδευτικά  δικαιώματα των μαθητών (25-28άρια τμήματα, συγχωνεύσεις, τράπεζα θεμάτων, ελλιπής στήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες κλπ). Χαρακτηριστικότερο πρόσφατο παράδειγμα αυταρχισμού, αποτελεί η απρόκλητη επίθεση  των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές  που διαδήλωναν με το δίκαιο αίτημα να παρθούν  πίσω οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών  τμημάτων, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. 

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ και απαιτούμε  να παρθεί τώρα πίσω η πειθαρχική του δίωξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]