Οικομουσείο Ζαγορίου -Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς /Εγκαίνια έκθεσης "Υφαίνοντας δίκτυα"

 


Μία έκθεση του έργου Echoversity για τη μετακινούμενη κτηνοτροφία και τον ρόλο της γυναίκας στη διατήρηση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς


Το Οικομουσείο Ζαγορίου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Υφαίνοντας Δίκτυα», του έργου Echoversity όπου θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Μίσιου υπό την αιγίδα της Υ.Ν.Μ.Τ.Ε. Ηπείρου, Β. Ιονίου και Δυτ. Μακεδονίας στις 29 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:00, στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η έκθεση «Υφαίνοντας Δίκτυα» αναδεικνύει τη σημασία της Μετακινούμενης Κτηνοτροφίας στην διατήρηση της βιοποικιλότητας και εστιάζει στη δύναμη του μαλλιού ως μέσο σύνδεσης και δημιουργίας δικτύων ενεργών γυναικών. Μέσα από μία ποικιλία καλλιτεχνικών και χειροτεχνικών έργων, φωτογραφιών και ψηφιακών πολυμέσων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ρόλο του μαλλιού στην τέχνη, τη μετακινούμενη κτηνοτροφία και τη χειροτεχνία, υπογραμμίζοντας την εναλλακτική και αειφορική χρήση των προϊόντων της κτηνοτροφίας μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμφαση θα δοθεί στον δυναμικό ρόλο της γυναίκας στην παράδοση, την τεχνογνωσία και τη συμβολή της στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα περιλαμβάνουν ξενάγηση από τους επιμελητές, ομιλίες, καθώς και την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι Υφάντρες» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, με διαδικτυακή παρέμβαση του σκηνοθέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προσφερθούν γλυκίσματα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου Echoversity, το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Accting.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε και να γιορτάσετε μαζί μας τη σύνθεση τέχνης, παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς που προσφέρει η έκθεση «Υφαίνοντας Δίκτυα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]