Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών /Το πρόστιμο της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων στο Εργατικό Κέντρο ...απαράδεκτο και προκλητικό


Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών 

Θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοτική Αρχή Μπέγκα που είχε το θράσος να αποδώσει πρόστιμο στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με την πρόφαση ότι δήθεν «ρυπαίνει την πόλη».

Είναι πρόκληση για τους κατοίκους της πόλης, όλους τους εργαζόμενους, αλλά ειδικά για τις σχολικές καθαρίστριες.

Είμαστε εμείς που με το άνοιγμα των σχολείων, αντικρίσαμε την θλιβερή εικόνα ενός απέραντου σκουπιδότοπου στις σχολικές αυλές και το προσωπικό του Δήμου να μην επαρκεί για να διαχειριστεί την κατάσταση. Είδαμε τους κατοίκους των γειτονιών να καταγγέλλουν ότι ζούσαν όλο το καλοκαίρι με την δυσωδία των σκουπιδιών, με τον άγχος ακόμα και της πυρκαγιάς από τα εύφλεκτα υλικά.

Έτσι αφήνουν να ζουν τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας στις γειτονίες της πόλης. Στα σχολεία τους. Δεν θέλουν να δώσουν δραχμή για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, την υλικοτεχνική υποδομή για να καλύπτονται βασικές μας ανάγκες.

Αλλά η Δημοτική Αρχή Μπέγκα κάνει ότι δεν τα βλέπει αυτά. Η ευαισθησία της για τα ζητήματα καθαριότητας είναι «αλακάρτ». Τους ενδιαφέρει μόνο η βιτρίνα του τουριστικού Κέντρου και προφανώς ψάχνουν να βρούνε δικαιολογίες για να επιτεθούν στη ζωή και τη δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του. Γιατί τους ενοχλεί. Γιατί στηρίζει με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και στο Δήμο.

Είναι τυχαίο άραγε ότι λίγες εβδομάδες πριν, η ίδια δημοτική Αρχή είχε φέρει τον εισαγγελέα και την αστυνομία στους συναδέρφους μας στο εργοτάξιο του Δήμου;

Για εμάς, το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο είναι το σπίτι μας. Είναι η δύναμή μας. Ευρώ- ευρώ, από το υστέρημα μας μαζεύουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης των σωματείων μας. Αν αυτά τα ευρώ νομίζουν ότι θα τους δώσουμε, είναι γελασμένοι.

Τα παιδιά μας παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, συμμετείχαν στη μεγάλη παιδική γιορτή στο Άλσος. Εμείς είδαμε συνάδελφό μας καθαρίστρια να περνάει στο Πανεπιστήμιο με τα μαθήματα αλληλεγγύης. Εμείς πηγαίνουμε στα λαϊκά μπάνια το καλοκαίρι που η εργοδοσία μας πετάει στην ανεργία. Εμείς δώσαμε το υστέρημα μας για να στηρίξουμε οικονομικά τους απολυμένους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Εμείς βλέπουμε το ΕΚΙ να είναι δίπλα μας, σε κάθε αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, όπου οι εργαζόμενοι το χρειάζονται.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Αν νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν.

Οι εργαζόμενες καθαρίστριες να απαντήσουμε με ακόμα πιο δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες στην επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τις ζωές μας μαζί με τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία εργαζομένων της πόλης μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]